Fast og fair udlændingepolitik?

13. januar 2020, 12.54

Foto: Jakob Stigsen Andersen

FAST Man hører tit, at »vi skal have en fast og fair udlændingepolitik«, og det tror jeg, at mange kan bakke op om. Dog tror jeg også, at det er forskelligt, hvordan vi hver især forstår begreberne; »fast« og »fair«.

Jeg synes ikke, at det er »fair«, når en kræftsyg thailandsk kvinde, bosat i Silkeborg og dansk gift, ikke må få besøg af sin datter - på et 15-dages turistvisum.

Datteren må ikke komme til landet med den begrundelse, at hun er »27 år, ugift og ikke har nogen børn«. Således er Udlændingestyrelsens vurdering, at hendes tilknytning til hjemlandet, Thailand, er begrænset. Dermed er deres udlægning, at der er en risiko for, at hun bliver i Danmark. Det lader vi lige stå et øjeblik.

Overvej så, hvilke udfordringer vi danskere ville stå i, hvis vi søgte et turistvisum - og var ugifte og uden børn. Virker det realistisk, at vi ville få et afslag med den begrundelse? Nej vel.

Det her er muligvis »fast«, men bestemt ikke »fair« udlændingepolitik - og selvom at landets politik på området er på vej i en bedre retning, så minder denne sag desværre om, at der fortsat er noget at kæmpe for.