Social pris går til krisecenter for børn og unge

Joannahuset er åbent for børn og unge, der eksempelvis har oplevet vold eller svigt i hjemmet

27. oktober 2021, 10.30

Folk fra Joannahuset sammen med Gunvor Wibroe, formand for Foreningen for uddeling af Tine Bryld Prisen, Rie Odsbjerg Werner, administrerende direktør i Tryghedsgruppen og social- og ældreminister Astrid Krag (S).

PRISUDDELING: Tine Bryld Prisen 2021 er tirsdag aften gået til børne-ungekrisecentret Joannahuset.

Prisen er »Danmarks store sociale pris« og med denne følger et beløb på 500.000 kroner og en statue, som kunstneren Leif Sylvester står bag.

Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af Foreningen Tine Bryld Prisen.

Joannahuset, der ligger i København, åbnede for et år siden og er primært for personer under 18 år, der eksempelvis har oplevet vold eller svigt i hjemmet.

Det er drevet af fagpersoner og frivillige, der fungerer som rollemodeller for de unge.

- Joannahuset er opkaldt efter Kim Larsens folkekære sang »Joanna«.

- Et sted, hvor man ikke bare skal passe sig selv. Hvor man kan drømme, larme, svæve og spire. Det er i virkeligheden et smukt billede på Joannahuset.

- Det er børnenes hus. Hvor de kan være sig selv. Larme, men også drømme og spire, lød det blandt andet i Gunvor Wibroes motivationstale tirsdag aften.

Hun er formand for Foreningen for uddeling af Tine Bryld Prisen.

Prisen uddeles i samarbejde med Trygfonden, Plan-B og DR og går til »et projekt eller organisation, der har markeret sig med en særlig indsats for sociale udsatte og marginaliserede mennesker i Danmark«.

Tine Bryld Prisen er indstiftet til minde om debattør, forfatter og socialrådgiver Tine Bryld. Hun var i en periode ansat i Mødrehjælpen, og senere arbejdede hun blandt andet som socialrådgiver på Christiania.

- Tine var en vigtig stemme, og hun gav den stemme videre til de unge og lyttede til dem, siger Jette Wilhelmsen, leder og stifter af Joannahuset.

- I Joannahuset forsøger vi netop at hjælpe unge i svære situationer ved at lytte til dem og styrke deres stemme i egen sag, og derfor har stor betydning at få den moralske anerkendelse og blåstempling af vores arbejde, som Tine Bryld Prisen giver.

Prisoverrækkelsen fandt sted i Vega i København og blev uddelt for niende gang.

/ritzau/