Midtjyske Meninger: Flyttebilen vender hjem

13. august 2019, 14.06

For omkring 15 år siden flyttede jeg ud. Helt ud. Jeg sagde farvel til skovene, til bakkerne, til søerne. Jeg flyttede derud, hvor tre træer på række kaldes en skov. Hvor den næste bakke efter man har krydset Hørbylundepasset, er Skotland.

Der hvor søer ikke er noget man har, men noget man graver og ellers finder ude i svinestalden. Jeg flyttede til Herning.

Ud til uldjyderne for at studere. Få mig en uddannelse. Bo på kollegie. 36 km. Fra mit barndomshjem i Virklund. Tæt på, men alligevel så langt fra. Her var ikke meget natur. Til gengæld en masse motorvej og en handelshøjskole. Intet Himmelbjerg eller Hjejlen, men arbejdspladser og initiativ. Næsten ingen socialdemokrater, men til gengæld naboer, der støttede FC Midtjylland. Det sure med det søde, som man siger.

Herning var et godt kapitel. De er flinke derude. Det var Aarhus også, hvor jeg har boet og arbejdet i mange år. Men nu vender flyttebilen altså hjem. Helt hjem. Ikke bare til Silkeborg, men til Virklund.

Zlatan Imbrahimovic sagde engang »Du kan tage drengen ud af Rosengård, men du kan ikke tage Rosengården ud af drengen«.

Sådan har jeg nok også haft det med Silkeborg og Virklund. Helt væk har jeg aldrig været. En læserbrevsskribent ønskede mig ganske vist tilbage til Herning for nogle uger siden. Det kunne være fristende. Det er som nævnt en dejlig by. Men, men men ... jeg truer ikke med at flytte. Jeg truer med at blive!

Virklund har alt! Alt hvad en lille børnefamilie har brug for. Vuggestuen er dog ikke helt stor nok endnu. August får derfor fornøjelsen af Granly ude på Silkeborg Bad. Det må være Danmarks smukkest beliggende vuggestue. Her kan August både opleve skov og sø. Det reneste vand. Kunst i lange baner. Og historiens vingesus fra besættelsen kan han også snuse til. Sommerfuglestuen har udflugt hver tirsdag og børn på Augusts alder har fri entre til Bunkermuseet. En gave for enhver pædagog!

Virklund har naturligvis også ændret sig i årene, der er gået. Da jeg frekventerede vor lokale skole, var antallet af elever nede på 212. I dag er det tal mere end fordoblet og vil stige i raketfart i de kommende år ifølge gårsdagens MJA. Brugsmanden er dog den samme. Præsten er skiftet ud et par gange, men går dog stadig i sort. Thorsø er klar til badegæster igen. Ekstra Posten kommer stadig om onsdagen, men her er noget alligevel ændret. I min tid uddelte jeg 105 aviser, hver onsdag fra min cykel. I dag kommer avisbuddet enten i bil eller på scooter. Hvor er de raske drenge i korte bukser? Man starter som bekendt som avisbud og ender som klummeskribent!