Corona får hospital til at stramme op

Regionshospitalet i Silkeborg får nye forholdsregler for at reducere smitterisiko

12. august 2020, 18.34

Pårørende og patienter på regionshospitalet kan nu kun komme ind og ud af hospitalet via to indgange. Alle opfordres til at bruge mundbind, ligesom der indføres restriktioner på antallet af besøgende. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG For at begrænse covid-19 smitterisikoen indfører Region Midt nu nogle procedurer på Regionshospitalet i Silkeborg og regionens øvrige hospitaler.

Hospitalet har lukket mange indgangsdøre. Så der for patienter og pårørende nu kun er indgang til hospitalet via to døre, nemlig hovedindgangen ved indgang A og via akutklinikken/lægevagten ved indgang N.

- Vi har lukket indgangene efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed for bedre at kunne begrænse risikoen for smitte med covid-19. Denne gang lukkes der dog ikke samtidig ned for hospitalernes planlagte undersøgelser, behandlinger og operationer, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

De ændrede adgangsforhold er sket med kort varsel. Nogle patienter vil derfor kunne opleve at blive indkaldt til at møde op ved en af de nu lukkede indgange. Der vil derfor blive skiltet med vejvisning til nærmeste åbne indgang.

Samtidig med, at hospitalerne altså lukker en række døre, begrænses også antallet af besøgende og ledsagere. I den kommende tid højst må patienter kun tage én ledsager med til undersøgelse og behandling, ligesom indlagte patienter kun kan modtage besøg i begrænset omfang.

Undtaget er dog afdelingen Børn og Unge, hvor patienterne kan have op til to ledsagere med.

Herudover beder hospitalerne alle patienter og pårørende om at tage mundbind på, når de besøger hospitalet – for at beskytte både sig selv, andre sårbare patienter og hospitalets personale.

- Det er en atypisk situation for os alle, men vi må hjælpe hinanden med at begrænse smitten. Jeg håber derfor, at vores patienter og pårørende vil have forståelse for de ændringer, vi er nødt til at indføre, siger Thomas Balle Kristensen.

Det er fortsat helt afgørende, at patienter med bekræftet eller mistænkt covid-19 ikke tager på hospitalet uden forudgående aftale. Og at man melder afbud til hospitalet, hvis man har symptomer på covid-19.