Mindeord: Med medlemmernes ve og vel som kompasnål

Tidligere tillidsmand og formand for SID i Ikast og formand for 3F Midtjylland, Henning Vestbjerg Pedersen, er gået bort

Udgivet:07. juli 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

Henning Vestbjerg Pedersen, der boede i Ikast, foran 3F Midtjyllands afdelingskontor i Birk ved Herning. Henning Vestbjerg Pedersen blev 64 år.Foto: Flemming Hansen

3 måneder siden

MINDEORD: Mogens Jensen, næstformand og folketingsmedlem for Socialdemokratiet, har skrevet følgende mindeord:

Tidligere formand for 3F Midtjylland, Henning Vestbjerg Pedersen, er ikke blandt os mere. Henning tabte kampen til den modbydelige cancersygdom og måtte alt for tidligt herfra. Mine varmeste tanker går til Hennings familie.

Jeg vil først og fremmest mindes Henning for det kæmpe engagement og arbejde, han har lagt i fagbevægelsen. Først som tillidsmand og formand for SID i Ikast og siden som afdelingsformand for 3F Midtjylland. Her havde jeg et tæt samarbejde med ham og mange gange har vi drukket en kop kaffe ( eller te som Henning foretrak) og drøftet verdenssituationen.

Henning var et roligt, velovervejet og tillidsfuldt menneske og havde altid sine medlemmers ve og vel som kompasnål. Det oplevede man både i Hennings faglige arbejde med overenskomster og konfliktløsning men også i Hennings politiske engagement som socialdemokrat.

Han var rigtig god til at tale med folk - en meget vigtig evne som tillidsmand i fagbevægelsen - og som han nok ikke mindst opbyggede gennem sine 17 års arbejde som uddannet frisør.

Han var også i flere år ansat ved Bundy A/S i Ikast, inden han fik fuldtidsjob i SID.

Ved siden af sit arbejde havde Henning en stor passion for amerikanerbiler og ejede selv en Chevrolet Impala fra 1966. Den undgik man ikke at støde på, når Henning luftede den, og jeg husker stadig, hvordan han imponerede min ministerchauffør med såvel vidunderet som sin viden for nogle få år siden.

Jeg har stor grund til at takke Henning for hans altid store opbakning til mit arbejde som folketingsmedlem og hans stærke engagement i Socialdemokratiet - men først og fremmest er der grund til at takke ham for det store arbejde, han gjorde for sine medlemmer i 3F.

Tak, tillidsmand - og æret være Henning Vestbjerg Pedersens minde.

Indlæser debat