Alle folkeskoleelever skal i erhvervspraktik

Udgivet:26. oktober 2021, 13.01

Læsetid:1 minut

Af Birgit Liin. Borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre formand for Børne- og Skoleudvalget

2 år siden

SKOLERNE Samfundet skriger på erhvervsuddannet arbejdskraft, og i Favrskov lever vi ikke op til målene for, hvor mange der hvert år skal optages på erhvervsuddannelserne. I 2021 søgte 21 % af de unge ind på en erhvervsuddannelse - men målet var faktisk 25 % i 2020, og det stiger til 30 % i 2025.

I Venstre mener vi, at alle folkeskoleelever i løbet af udskolingen skal prøve at være i erhvervspraktik. Eleverne skal have mulighed for at være på en arbejdsplads og få indsigt i de mange erhvervsmuligheder, der findes, og som man slet ikke kan forestille sig fra pladsen ved skolebordet.

Udarbejdelse af en samlet strategi på området og forankring hos alle aktører er afgørende for, at missionen lykkes. Jeg foreslår derfor, der kort efter kommunalvalget indkaldes til et dialogmøde mellem erhvervslivet, folkeskolerne, ungdomsuddannelserne og UU-vejledningen for her at tage de første skridt til at nå det mål, vi alle er enige om: 30 % af en årgang skal i 2025 søge ind på en erhvervsuddannelse. Kun sådan sikrer vi fremtidens arbejdskraftressourcer.