Tak for sidst - til hvem?

24. januar 2020, 12.22

Foto: Martin Ballund

UVÆRDIGT Jeg har ofte beskæftiget mig med sagen på Oslovej. Nu har farcen - eller snarere tragedien fået et nyt kapitel. Ejendomsmatador Birch udtaler til MJA’s netavis torsdag, at det er tak for sidst, når han nu har solgt projektet på Oslovej til et VVS-firma. Man kniber sig selv i armen. Er man vågen? Er det 1. april?

Tak for sidst til hvem?

Til naboerne, der er inderligt kede af at få fire etager i deres for- og baghave, som i deres naivitet troede, de kunne stoppe Birch i at få det, som han ville?

Er det tak for sidst til byrådet, der ikke kunne få gennemført det, han ville have, på grund af nogle inhabilitetsproblemer? Det kan de så nu, når det på papiret er et andet firma, så det kan vel ikke være byrådet, tak for sidst er rettet mod.

Eller er det tak for sidst til borgmesteren, der ringede og beklagede, at han ikke kunne levere varen. Eller husker jeg forkert, det var vist Birch, der ringende til borgmesteren - eller hvordan var det nu det var?

Tak for sidst er normalt et udtryk, man bruger, når man har gennemført en lille sød hævn, og Birch udtaler da også trodsigt, at »hævnen« har kostet ham 950.000 kr. Det sidste kan man dog tvivle på. Mon ikke der ligger mere bag end som så.

Udtalelsen ligner meget reaktionen fra et lille forkælet barn, der ikke må få sin vilje. Hvor er vi henne aldersmæssigt. Jeg er jo ikke pædagog, men er det 4-6 år?

Men byrådet tager naturligvis glad handsken op og sætter lokalplanen på dagsordenen på mandag som et ekstra punkt. Hurra! Nu kan vi i samarbejde med Birch få skovlen under nogle opsætsige naboer, og borgmesteren og Birch kan trykke hånd og bekræfte hinanden i, at vi borgere ikke skal tro, vi kan stoppe dem.

Hele forløbet omkring Oslovej er direkte ubehageligt at opleve.

Vi sagesløse borgere må bare måbende se på og samtidig tænke, at det er det samme byråd, der trækker store mastodont projekter ned over hovedet på os alle i tækkeligt samarbejde med diverse bygherrer.

Oslovej-sagen er et helt og aldeles uværdigt forløb, som kun kan give en dårlig smag i munden.