Ladestander-ommer i Kragelund

Udgivet:01. februar 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

Af Ejner Rahbek Formand Kragelund Invest Aps og Frederiksdal-Kragelund Lokalråd

1 måned siden

LADESTANDER Vores Købmand i Kragelund er i gang med at udvide butikken med ekstra 41 kvadratmeter. Positivt i en ellers svær tid med stigning i energipriser, som allerede har slået benene væk under flere små købmænd.

Oveni udvidelsen kommer et påbud om at der skal etableres én ladestander på p-pladsen og forberedes til yderligere en ladestander for hver fem p-pladser oveni. En ekstra investering på cirka 75.000-125.000 kr.

Vi er ikke i tvivl om, at vores købmand gerne vil have, at vi bliver lidt længere. Hvilket i hvert fald bliver tilfældet for el-bil ejere, der sætter bilen til opladning. Da den tid man typisk bruger til at handle i butikken er fem-ti minutter. Lokale el-bil-ejere har alle givetvis sørget for mulighed for at oplade derhjemme.

Ja, til grøn omstilling også i de mindre lokalsamfund. Men det forhindrer ikke at man tænker sig om og placerer ladestandere dér, hvor der er størst chance for, at de bliver brugt. Det antager karaktér af symbolpolitik, hvor man fra statens side kan påberåbe sig, at man har opsat så og så mange ladestandere i den grønne omstillings navn. Men til hvad gavn, hvis de ikke bliver anvendt ?

Vi har ét helt oplagt sted at opstille en eller flere ladestandere. Nemlig på p-pladsen ved Kragelund Skole, som i øvrigt omkranses af hallen, svømmebadet, FK-Fitness, klubhuset for vores lokale idrætsforening FK73 og sågar børnehaven som ligger cirka 150 meter fra den pågældende p-plads. Det vil sige seks faciliteter som frekventeres dagligt og året rundt af skolepersonale, brugere af hallen, boldbaner, svømmebad og fitness, samt pædagogen i børnehaven.

Vigtigst og fælles for dem alle er, at de typisk har mindst én times beskæftigelse med den aktivitet, de udøver her. Og så taler vi pludselig om et tidsrum, der giver mulighed for en fuld opladning af el-bilen.

Alle andre, såvel lokale som andre der passerer landsbyen, vil naturligvis også have mulighed for at gøre brug af ladestander(e).

Budskabet må være, at man placerer ladestandere dér, hvor folk typisk parkerer el-bilen i minimum 30-45 minutter eller længere og gerne i forbindelse med arbejde, fritidsaktiviteter eller lignende, så man får mulighed for en betydelig/fuld opladning.

Der skal sluttelig lyde en advarsel til andre lokale små købmænd med +10 p-pladser som går med planer om udvidelse/tilbygning, om at huske at afsætte en pæn sum til etablering af ladestander(e).

Og til lovgiverne er der bare at sige, at det er en ommer.

Indlæser debat