Sommerhus forvandlet til aske: Politiet har mistanke om at brand er påsat

Et sommerhus på Østervang i Bryrup er natten til lørdag brændt ned til grunden

24. april 2021, 08.40

BRYRUP Der var ikke noget at stille op for brandfolkene, da de lørdag klokken 01.22 blev kaldt ud til en brand i et sommerhus i Bryrup på Østervang.

Det fortæller indsatsleder Lasse Magnussen.

- Da vi kom frem, var sommerhuset fuldstændig overtændt, og væggene var faldet sammen. Så det lå bare i en stor dynge og brændte, fortæller Lasse Magnussen.

Han oplyser, at der ikke opholdt sig mennesker i sommerhuset, og at der heller ikke var fare for, at branden skulle sprede sig til andre bygninger.

- Men vi havde meget fokus på, at branden ikke skulle brede sig til de omkringliggende træer og buske, siger Lasse Magnussen.

Politihunde søgte efter spor

Da alarmcentralen modtog opkaldet om, at der var brand i sommerhuset, var det samtidig med en melding om, at vidner havde hørt stemmer i området umiddelbart inden, at branden fik fat i sommerhuset.

- Vidner har måske også hørt biler køre væk fra området. Vi havde hunde ude for at søge efter spor, og de snuste sig frem til nogle hjulspor, der indikerede, at der havde været biler i området. Vi kan endnu ikke sige med sikkerhed, at branden var påsat. Det skal vores teknikere undersøge i næste uge, fortæller vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi Lars Even.

Det tog knap tre timer at slukke branden for brændmændene fra stationerne i Them og Brædstrup.

(Opdateret klokken 08.51)