Ny kalender markerer spændende jubilæer i Ry

15. november 2020, 11.00

Familien Aaboe Sørensen stod både for de første mange udgaver af Annoncebladet og for at drive Pensionatet Ryhave. Foto: Ry Lokalarkiv.

RY Der er sket meget i den gamle Ry Kommune igennem årene. Så meget, at byens Lokalarkiv hvert år siden 1999 har kunnet finde nye billeder og emner til en lokalhistorisk kalender.

Hvad angår kalenderåret 2021 har der heller ikke manglet historier. Tværtimod er der usædvanligt mange selvskrevne emner til kalenderen i 2021.

Det er nemlig året, hvor Ry Station og byen som købstadsby fylder 150 år, og hvor Ry Ugeavis, som i dag er ejet af Midtjyllands Avis, fylder 100 år

- Det er store begivenheder som i den grad fortjener en bemærkning i den lokalhistoriske kalender. I den nye kalender kan man eksempelvis læse historien om Søren Aaboe Sørensen, som den 5. oktober 1921 udgav den allerførste udgave af Annoncebladet og dermed lagde grundstenen til Ry Ugeavis, som vi kender den i dag, siger Mogens Riis Lauritzen fra Ry Lokalarkiv.

Kalenderen er netop kommet hjem fra trykkeriet og kan købes på Ry Lokalarkiv, Ry Bibliotek og i områdets dagligvarebutikker for en halvtredser. bes