Valgnattens mørke korridorer

Udgivet:29. november 2021, 14.04

Læsetid:1 minut

Af Line Damgaard Lauritsen. Knudsgade Silkeborg. Medlem af Konservative

KONSTITUERINGEN Torsdagens debatsektion bød på en fortælling om radikale rævekager med en række partipolitiske stikpiller indlagt. Enhedslisten har allerede korrekset et par misforståelser, og som konservativ var der også et par småting, der faldt mig for brystet. Jeg må derfor fremlægge et par fakta:

- Martin Jakobsen har været borgmesterkandidat siden januar 2020, da han blev valgt som spidskandidat. Der er altså ikke tale om nogen fristelse eller mangel på standhaftighed, når han på valgnatten bringes i reelt spil som borgmester.

... men husk gerne på, at én fjer ofte bliver til 10 høns. Sådan er det også med indsigt i valgnattens mørke korridorer
Line Damgaard Lauritsen

- Baglandet hos De Radikale kunne ikke bakke op om Steen Vindum og pegede derfor pilen i Martin Jakobsens retning. I fuldstændigt samspil med vores borgmesterkampagne hilste vi det naturligvis velkomment.

Læs også
<span>Analyse:</span> Det blå flertal, der blev rødt <span>Analyse:</span> Det blå flertal, der blev rødt
Læs også:
Analyse: Det blå flertal, der blev rødt

- Magtbalancen mellem Venstre og Konservative har i den grad ændret sig. Før skilte 10 mandater os, men med valgresultatet er det nu kun 2 mandater. Det bør mærkes og anerkendes i den borgerlige samarbejdsrelation, men det ønskede Steen Vindum ikke på valgnatten. Omend vi ser fremad og glæder os til at skabe resultater i byrådet, også med Venstre, er Steens fravalg af den borgerlige konstituering ikke til at tage fejl af.

Læs også
<span>Den nat De Radikale så rødt:</span> Og Helle Gade blev borgmester <span>Den nat De Radikale så rødt:</span> Og Helle Gade blev borgmester
Læs også:
Den nat De Radikale så rødt: Og Helle Gade blev borgmester

Slutteligt vil jeg tilføje, at det er skønt, at folk engagerer sig og har holdninger til demokratiet, men husk gerne på, at én fjer ofte bliver til 10 høns. Sådan er det også med indsigt i valgnattens mørke korridorer.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere