Venstre-forslag: Fremskynd anlæg for 31 millioner

Det kan være forskellen på liv og død for nogle mindre virksomheder, mener Favrskov-politikeren Anders G. Christensen

18. marts 2020, 12.38

Hvis vi kan fremskynde nogle af disse opgaver, så kan det være med til at afbøde krisen for nogle håndværkerfirmaer, siger Anders G. Christensen (V).

FAVRSKOV Håndværkere og mindre virksomheder trænger hårdt til en hjælpende hånd i denne krisetid. Det kan Favrskov Kommune bidrage til ved at fremskynde mindre anlægs- og renoverings-opgaver - sådan som kommunen allerede gør ved at betale regninger fra private straks.

Forslaget kommer fra Anders G. Christensen (V), der peger på, at byrådet i indeværende år har frigivet bevillinger til en lang række mindre opgaver, men opgaver, der samlet løber op i 31 millioner kroner.

- Det kan være anlæg af nye fortove og lignende, renovering af ventilation på en skole eller daginstitution, måske udskiftning af toiletter eller forbedrede installationer. Og lige nu står skoler og daginstitutioner jo tomme, fremhæver Anders G. Christensen.

- Hvis vi kan fremskynde nogle af disse opgaver, så kan det være med til at afbøde krisen for nogle af de her firmaer.

- Det, jeg hører, når jeg taler med håndværker-virksomheder, er, at de er hårdt presset. Specielt de, der kommer hjem til folk, bliver afmeldt. Hvis kommunen fremskynder brug af penge, der er frigivet i forvejen, kan det være forskellen på liv og død for nogle af de små virksomheder, siger han.

- Jeg ved godt, at der er noget, som ikke kan sættes gang i morgen, men så kan vores medarbejdere forberede nogle af opgaverne, så de er klar til at sætte i gang, når vi er kommet på den anden side af det værste, siger Anders G. Christensen.

Borgmester Nils Borring (S) fortæller, at administrationen, dels på baggrund af Anders G. Christensens opfordring og dels fordi KL har anbefalet noget tilsvarende, ser på mulighederne for at fremskynde mindre anlæg og renoverings-opgaver.

- Vi er ved at få det undersøgt, men hvor meget, der kan fremrykkes, er der ikke svar på endnu, siger han.