Midtjyske Meninger: Online - eller til stede

29. september 2020, 11.50

Foto: Martin Ballund

Den traditionelle juletræstænding på Torvet er i fare, kan jeg læse i gårdsdagens MJA. På grund af corona kan begivenheden ende med at blive uden glade børn på Torvet, og ende med i stedet at blive en onlinebegivenhed.

Det bliver virkelig fedt for de mindste tænker jeg. Så kan man jo også nøjes med at skifte kanal fra Disney Canal et kort øjeblik og få den fulde oplevelse af lys på træet direkte hjem i stuen. Det emmer af hygge, julestemning og livsglæde. Det gør det altså. Fedt arrangement. Det bliver som at være der selv.

Handelslivet vil blomstre den pågældende dag, tænker jeg også. Forældrene, der sidder hjemme med deres børn og begynder at tænke på at købe julegaver, kunne naturligvis heller aldrig finde på at ordne julegaverne på nettet, nu de alligevel ikke kan komme ind til byen og Torvet? Næ nej. Naturligvis ikke. Nej. Online er sagen, og hvilke arrangementer kræver efterhånden egentlig, at vi flytter os fysisk. Ikke så mange ting har vi lært under corona.

Og hvem er efterhånden bange for at bo på Mars? (Tanken om at bo på Mars har ellers altid skræmt mig lidt, og jeg har undret mig over, at der indtil videre er titusindvis af frivillige, der har meldt sig klar til en oneway til naboplaneten. Men af corona har vi vel lært, at det ikke er nødvendigt at vi mødes fysisk. Blot vi kan være online).

Jeg fabulerer her over, hvad der egentlig af omtalte arrangementer og begivenheder har krævet, at man har været fysisk til stede. Eller om man ligeså godt kunne have fikset det, man nu skulle have ordnet, online uden fysisk tilstedeværelse.

Den anden begivenhed omtalt på forsiden - dyre jakker stjålet i forbindelse med indbrud hos MR i Vestergade. Den kunne ikke være klaret online. Lidt gammeldags form for kriminalitet godt nok, at knuse en rude for at bryde ind og stjæle. Og efterhånden mest for kriminelle, der ikke har lært at bruge en computer. Men lidt endnu kan man vel, når man læser mandagsavisen, læse om et indbrud med rudeknusning. Selv om det meste kriminalitet efterhånden foregår lidt mere moderne, og online uden krav om fysisk tilstedeværelse.