BSH kom ned på jorden i Gudme

Bjerringbro-Silkeborg tabte topkampen i Gudme og skal nu koncentrere sig om at fastholde fjerdepladsen

25. februar 2020, 20.05

Jesper Nøddesbo havde et par store afbrændere i slutfasen, hvor GOG sikrede sejren. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Efter tre sejre i træk måtte Bjerringbro-Silkeborg tirsdag aften se sig slået af GOG, der vandt topkampen i Gudme med 32-29 foran 1812 tilskuere.

BSH skal dermed koncentrere sig om at fastholde den øjeblikkelige fjerdeplads i tabellen, mens GOG og TTH skal kæmpe om andenpladsen i grundspillets fire sidste runder.

Der var godt gang i målscoringen fra kampens start, og efter godt 10 minutters spil var stillingen 7-7. Gæsterne spillede med god tålmodighed i angrebet og kom frem til fine chancer, men i perioder havde BSH svært ved at score på Viktor Hallgrimsson i GOG-målet.

Det var dog ikke til at se på måltavlen, og som første halvleg skred frem, fik BSH-spillerne skudt hul på islændingen. I den modsatte ende var der langt mellem højdepunkterne fra Kasper Larsen, mens Aljosa Rezar bød ind med to redninger på straffekast. Sidstnævnte var dermed stærkt medvirkende til, at BSH etablerede kampens første tomålsføring ved stillingen 11-13.

Efterfølgende blev gæsterne ramt af to udvisninger på kort tid, men rutineret angrebsspil fra Nikolaj Øris og Sebastian Skube hjalp med at barbere tid af uret. GOG-lejren protesterede højlydt over de lange BSH-angreb, men frustrationerne til trods lykkedes det værterne at vende 13-15 til 16-15.

Gæsterne gik dog til pause med en smal føring ved stillingen 16-17, som Johan Hansen sikrede med en scoring på straffekast. Det var den syvende fuldtræffer fra BSH-fløjen, der lynede fem gange fra syvmeteren inden pausen.

GOG skulle kun bruge et enkelt minut af anden halvleg på at tilbageerobre føringen, men BSH svarede hurtigt igen, og efter godt 37 minutters spil kunne en tændt Sebastian Skube gøre det til 19-21 med sin syvende scoring.

Det lykkedes dog ikke at trække fra, og i stedet blev BSH-træner Peter Bredsdorff-Larsen tvunget til at tage timeout ved stillingen 25-23 med 16 minutter tilbage på uret. Det var især værternes Lasse Møller, som var blevet lukket fint ned i første halvleg, der begyndte at gøre ondt på gæsterne.

BSH var udfordret af, at Jesper Nøddesbo og Nikolaj Øris begge bar rundt på to udvisninger, og holdet måtte endnu en gang klare sig uden en småskadet Nikolaj Markussen. Seks minutter før tid bragte hjemmeholdet sig i front med 29-27, og den syvende GOG-sejr i træk var under opsejling.

I slutfasen misbrugte Jesper Nøddesbo et par store chancer på velspillende Viktor Hallgrimsson, der endte med at vinde målmandsduellen klart. Den islandske keeper blev således kampafgørende og sørgede for, at de to point blev i Gudme via en 32-29-sejr.