Midtjylland skal have fire hospicepladser til dødssyge børn

Flere midtjyske regions­kandidater ser gode muligheder for at få et børne­hospice til Herning-Silkeborg-området

Udgivet:14. november 2017, 13.56

Læsetid:4 minutter

REGIONEN Hvert år dør knap 300 børn og unge af sygdom i Danmark - heraf omkring 70 i Region Midtjylland. Men hvor regionerne landet over betaler for driften af 19 hospicer, der kan tage hånd om voksne døende, findes der kun et enkelt dansk børnehospice. Det er privat, har fire pladser og ligger i Hellerup.

De fire østdanske pladser for 0-18-årige er slet ikke nok til at dække behovet, og regeringen lægger nu op til at supplere med et vestdansk børnehospice, der ifølge Herning Folkeblads oplysninger skal placeres i Region Midtjylland.

Det vil også være det mest oplagte, mener Olav Nørgaard (V), der ud over at sidde i regionsrådet er formand for Hospice Forum Danmark. Han forestiller sig mere konkret en placering i Herning-Silkeborg-området - centralt i Jylland og nemt at komme til med motorvej.

- Man kan ikke forestille sig noget værre end at have et barn, der skal dø. Så det er enormt positivt, at børnehospicer nu ser ud til at komme på finansloven, siger Olav Nørgaard.

Fem millioner kroner om året ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb enkeltdags adgang Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind