Midtjylland skal have fire hospicepladser til dødssyge børn

Flere midtjyske regions­kandidater ser gode muligheder for at få et børne­hospice til Herning-Silkeborg-området

Udgivet:14. november 2017, 13.56

Læsetid:4 minutter

REGIONEN Hvert år dør knap 300 børn og unge af sygdom i Danmark - heraf omkring 70 i Region Midtjylland. Men hvor regionerne landet over betaler for driften af 19 hospicer, der kan tage hånd om voksne døende, findes der kun et enkelt dansk børnehospice. Det er privat, har fire pladser og ligger i Hellerup.

De fire østdanske pladser for 0-18-årige er slet ikke nok til at dække behovet, og regeringen lægger nu op til at supplere med et vestdansk børnehospice, der ifølge Herning Folkeblads oplysninger skal placeres i Region Midtjylland.

Det vil også være det mest oplagte, mener Olav Nørgaard (V), der ud over at sidde i regionsrådet er formand for Hospice Forum Danmark. Han forestiller sig mere konkret en placering i Herning-Silkeborg-området - centralt i Jylland og nemt at komme til med motorvej.

- Man kan ikke forestille sig noget værre end at have et barn, der skal dø. Så det er enormt positivt, at børnehospicer nu ser ud til at komme på finansloven, siger Olav Nørgaard.

Fem millioner kroner om året ...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Relaterede artikler

Se flere

Mere fra temaet

Se flere

Politik

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere