Silkeborg skal tilgodeses med et rimeligt fødested

19. april 2021, 12.21

Foto: Martin Ballund

FØDEAFDELING Velkommen til verden, lad solen skinne på din vej. Sådan ønsker alle nybagte forældre. Det samme ønske har Initiativgruppen. Vi og mange andre udtaler os i øjeblikket positivt om at se på fremtidens muligheder for igen at kunne føde på Regionshospitalet Silkeborg.

Vi har før haft et af de bedste fødesteder i regionen, og siden det lukkede 1. august 2011, er Silkeborg Kommune vokset kraftigt befolkningsmæssigt med glædeligvis mange unge børnefamilier. Det må absolut indgå i fremtidens fødselstilbud i Region Midtjylland.

Desværre står der INTET om Silkeborg i den plan, der de næste 8-12 år vil danne rammen for fødsler i Region Midtjylland. Det må forhåbentligt være en forglemmelse hos politikere og administration

Bente Nielsen, Jørgen Thyde, Lars Hartvig Andersen, Orla Madsen og Aksel Evin Olesen

Vi ser muligheder i et samarbejde mellem Akuthospital Viborg og Regionshospital Silkeborg på fødeområdet, så det igen kan blive en realitet, at kunne føde i Silkeborg.

Sammen med dette håb, er der en udviklingsplan for hospitalet på vej, og en ny fødeplan har lige passeret Udvalget for Nære Sundhed og Hospitalsudvalget. Vi har spændt kigget efter, hvor blev fødested i Silkeborg af.

Desværre står der INTET om Silkeborg i den plan, der de næste 8-12 år vil danne rammen for fødsler i Region Midtjylland. Det må forhåbentligt være en forglemmelse hos politikere og administration.

For Initiativgruppen er det afgørende, at der ikke kun bliver tale om en forsøgsordning. Det vil blot skabe usikkerhed om fremtiden. Og de investeringer, der nødvendigvis må følge med en genetablering af en fødemulighed, skal kunne ses i budgettet.

Vi låser os ikke fast på en model om det skal være en fødeafdeling, eller en fødeklinik. Derimod vil vi gå efter, at de fleste silkeborgensere og ikke kun 250 skal tilbydes en reel mulighed for at føde i Silkeborg.

Læs også
Forslag om fødsler i Silkeborg skudt til hjørne
+Abonnement
Læs også
Socialdemokratiet i regionen vil have fødslerne tilbage til Silkeborg

Vi takker regionsrådsmedlemmerne Henrik Fjeldgaard, Annette Roed, Rasmus Foged, Ulrich Fredberg og de regionsrådskandidater, der har været ude med et ønske om fødsler i Silkeborg. Ligesom vi håber at alle i det nuværende regionsråd vil være med til at arbejde for en bæredygtig og langtidsholdbar løsning på Regionshospitalet Silkeborg.

Indlæser debat...