Sundhedstilbud og ambulancer tættere på dig

Udgivet:11. november 2021, 12.47

Læsetid:1 minut

Af Henrik Gottlieb Hansen og Jesper Arbo Frederiksen Henholdsvis regionsrådsmedlem og -kandidat og kandidat til byrådsvalget i Skanderborg Kommune for Socialdemokratiet

SUNDHEDSPOLITIK Vi støtter op om regeringens udspil til nærhed i tilbud til borgerne, det kan vi tilslutte os og bruge i det politiske arbejde i Skanderborg Kommune og Region Midtjylland.

Sundhedshuset i Skanderborg er et godt eksempel på et nærhospital, hvor borgerne kan modtage kommunal, regionale og private sundhedstilbud. Her er der mulighed for blodprøver, røntgen m.v, fra regionen, på sigt ønsker vi også mulighed for CT-scanninger.

Når du udskrives fra hospitalet efter en operation eller behandling er det vigtigt, at der koordineres med kommunen og egen læge, så du tilbydes den nødvendige hjælp, støtte og pleje. Genoptræning bør kunne tilbydes i tilknytning til plejecentre eller lokale sundhedshuse.

Vi vil også arbejde for flere ambulancer og med det stigende antal kørsler, vi ser for tiden, kommer vi til at kikke på antal og placering. Ambulancepersonalet er i dag dygtige, faglige og uddannet til at håndtere og hjælpe i alle tænkelige situationer. De håndterer alt fra fødsler, sygdom eller ulykke og alt det der ligger imellem. Vi vil arbejde for at udvikle ambulancepersonalets kompetencer samt sikre at flere ambulancer bliver bemandet med paramedicinere. Desuden arbejder vi for at uddanne flere ambulancebehandlere for at imødegå den travlhed og udvikling, der ses på det præhospitale område.

Mange sygdomme kan forebygges, så vi skal i fællesskab gøre alt, hvad vi kan for at fremme det sunde liv med bl.a. mere motion og fokus på kost og sund livsstil. Det skal en motiverende indsats fra medarbejderne i region og kommune i tæt samarbejde med alle os borgere. Meget mere fokus på forebyggelsen for det er der både god økonomi og ikke mindst mere livskvalitet i.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere