Den gamle musefarm summer af liv

Den før så lukkede Gl. Bomholtgård er nu åbnet op og huser 12 virksomheder og fire familier i den gamle musefarms lokaler

4. juni 2019, 18.06

Fra 1960 og indtil for tre har siden var der en musefarm på Gl. Bomholtgård. Derfor kender mange stedet og har et forhold til det. - Vi har talt med folk, der når vi sagde, at vi bor på Bomholtvej 10, så kendte de det ikke. Men når vi siger den gamle musefarm, så kender alle godt stedet, og nogle har også arbejdet der, siger Pernille Guldager.

LAven Golden retrieveren Balto holder til på Gl. Bomholtgård ved Laven. Her løber den rundt på de brede gange mellem de mange bygninger. Og hvis den vil have et hvil i solen, kan den lægge sig på trappen til hovedbygningen. Der har den udsigt over Julsø og tårnet på Himmelbjerget.

Gl. Bomholtgård ligger rigtigt godt. Og mange nyder beliggenheden.

Men sådan har det ikke altid været.

Gården har en fortid som musefarm, hvor der blev opdrættet mus til forskning. Men for tre år siden rykkede de sidste mus ud, mens Balto og dens ejere, Pernille Guldager og Jacob Hallin, rykkede ind.

Sidenhen har en lang række virksomheder og foreninger gjort det samme i gårdens 3500 kvadratmeter erhvervsbygninger. Pernille og Jacob har åbnet den gamle musefarm op, så der nu er fuld af liv.

Lukket land blev åbnet...