Brugsforeningen Tryg og Ry

Udgivet:28. januar 2023, 07.20

Læsetid:3 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen.

Af Benny Jensen. Vellingvej Bryrup

1 måned siden

TRYG Jeg har aldrig før skrevet læserbreve, men nu skal det være.

Jeg har for mange år siden boet og haft forretning i Ry, og har derfor fulgt med i debatten vedrørende Kvickly/Tryg i Ry og har derfor lidt bemærkninger til dette.

De såkaldte ansvarsbevidste politikere (som ikke har ansvar), Tryg og den tidligere brugsuddeler har selv skabt denne debat, ved at de selv har båret brænde til bålet i mange år.

Læs også
<span>Kommunaldirektør i Skanderborg:</span> Der er ikke lavet rævekager i Ry <span>Kommunaldirektør i Skanderborg:</span> Der er ikke lavet rævekager i Ry
Læs også:
Kommunaldirektør i Skanderborg: Der er ikke lavet rævekager i Ry

Bestyrelsen i Tryg og de foreninger, der har modtaget penge fra Tryg, skal havde meget store skyklapper på for ikke at se, at det er en meget mærkelig måde, de arbejder på. Jeg var af den opfattelse, at Tryg skulle varetage de 8600 medlemmers interesser, og Skanderborg Kommune skal varetage borgernes interesser, så der bliver konkurrence og derfor billigere varer. Det skal de åbenbart ikke.

Bestyrelsesformanden Carsten Bank-Mikkelsen for Tryg skriver på Facebook den 2, januar 2023 at »fra min første dag som formand for Brugsforeningen Tryg i 2018 har vi arbejdet for en helhedsplan, der skulle sikre en tredje dagligvarebutik i Ry Øst.«

Men han glemmer at medtage UnoX grunden. (Den som Rema 1000 havde lavet købsaftale på.) Er det, fordi ejeren af Uno-X ikke vil sælge til Tryg?

Læs også
Tryg skaber modtryk Tryg skaber modtryk
Læs også:
Tryg skaber modtryk

Jeg mener, at på grund af den måde Tryg styrer erhvervsudviklingen i Ry, skal de ændre deres skilte på Kvickly, så der står »Kvickly-Rådhuset«.

Kommunen bruger en undskyldning med »trafikale forhold vedrørende udkørsel til Brunhøjvej« ved at lave en Rema 1000 på grunden ved tanken. Den holder ikke. Der hvor McDonalds på Nørrevænget i Silkeborg har udkørsel, kører der ca. 7700 biler i døgnet. Der hvor Rema 1000 skal lave udkørsel, kører der ca. 2700 biler i døgnet. Afstanden fra McDonalds udkørsel til nærmeste lyskryds er ca. det halve af afstanden fra Rema 1000 udkørsel til nærmeste rundkørsel.

Der er nogen, der siger, at den tidligere brugsuddeler var dygtig. Var han det, når han ikke kunne tåle at få konkurrence?

Læs også:
De manipulerende medier med deres snæversynethed

Rema 1000 har købt hjørnegrunden på Ole Rømers Vej 2 i Låsby. Skanderborg Kommune har arbejdet med lokalplaner for området siden 2016 uden resultat. Har de nedsat et hurtigarbejdende udvalg?

En af kommunens begrundelser for afslaget er også her de trafikale forhold. Der kører ca. det halve antal biler på Ole Rømers Vej af det, der kører på Brunhøjvej i Ry. Afstanden fra udkørslen til Århusvej er ca. det samme som i Ry. Kommunen bruger også undskyldningen med, at der ikke er fortov fra Låsby centrum til Ole Rømers Vej. Det passer heller ikke. Der er fortov op til Ole Rømers Vej. Hvis kommunen mener, at der mangler ca. 50 m fortov på Ole Rømers Vej, kan de lave en betingelse i godkendelsen, at Rema 1000 selv skal lave det.

Læs også
<span>Foreninger i Ry står sammen:</span> Oplever ingen splittelse i byen <span>Foreninger i Ry står sammen:</span> Oplever ingen splittelse i byen
Læs også:
Foreninger i Ry står sammen: Oplever ingen splittelse i byen

Er det en medarbejder ved Rema 1000, der har generet en medarbejder/byrådet i Skanderborg, og derfor vender de tommelfingeren ned af? Eller er det fordi, Skanderborg Kommune har overladt udviklingen i Ry/Låsby til rådhuset ved Tryg?

Havde Tryg kunnet købe tanken i Ry og hjørnegrunden i Låsby havde de nok fået godkendelserne ved Skanderborg Kommune uden anmærkninger.

Hvis vi arbejdede lige så ineffektivt som Skanderborg Kommune, var der ikke penge til at betale løn til byrødderne.

Hvis rådhusets arbejde i Ry skulle med på listen over erhvervsvenlige kommuner, vil de få en bundplacering.

Jo mere man piller i sagen, jo mere stinker den.

Indlæser debat