Ukraines mission i Madrid rystet af brevbombe

En ansat på den ukrainske ambassade i Madrid blev onsdag såret af en brevbombe, oplyser spansk politi.

Udgivet:30. november 2022, 16.05

Læsetid:1 minut

Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, har givet ordre til, at alle ukrainske ambassader "meget hurtigt" skal skærpe sikkerheden. Det sker efter en ansat på den ukrainske ambassade i Madrid onsdag blev såret af en brevbombe.

/ Ritzau /

1 år siden

MADRID Ukraine har skærpet sikkerhedsforanstaltningerne på dets ambassader i udlandet, efter at de spanske myndigheder onsdag meddelte, at en ansat på den ukrainske ambassade i Madrid er blevet såret af en brevbombe.

Den pågældende medarbejder blev kun lettere såret og kunne selv tage på skadestuen for at blive undersøgt, oplyser politiet i den spanske hovedstad.

Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, har givet ordre til, at alle ukrainske ambassader "meget hurtigt" skal skærpe sikkerheden.

Ministeren har også indtrængende opfordret de spanske myndigheder til at gennemføre en hurtig efterforskning af angrebet.

- Uanset hvem der står bag angreb, så vil det ikke lykkes dem at skræmme ukrainske diplomater eller forhindre dem i at gøre deres arbejde med at styrke Ukraine og imødegå russisk aggression, hedder det.

Brevbomben ankom til ambassaden i en almindelig konvolut og blev ikke skannet.

- Sprængladningen forårsagede et sår på en ansats ringfinger, oplyser en talskvinde for den spanske regering til tv-stationen Telemadrid.

Politifolk og særlige efterforskere har indledt en undersøgelse sammen med forskellige specialister, oplyser det spanske politi.

Et boligkvarter, der ligger op til den ukrainske ambassade, er blevet afspærret og en bombespecialister er på stedet, rapporterer TVE.

/ritzau/Reuters