Corona-testbiler indsættes: Unge skal testes for at få smitten ned inden jul

Silkeborg Kommune frygter for Corona-restriktioner, hvis ikke smitten i kommunen bliver nedbragt. Og nu er fokus særligt rettet mod de unge

2. december 2020, 15.11

Sådan ser smitten ud fordelt på alder i Silkeborg.

SILKEBORG Silkeborg Kommune har i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed aftalt med Region Midtjylland, at der fra torsdag morgen indsættes testbiler ved ungdomsuddannelserne, så flere unge kan blive testet for at få brudt smittekæder med Corona.

Det oplyser kommunikationschefen i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen.

- De daglige opgørelser fra Statens Serum Institut over nye smittede viser, at der fortsat er mange unge blandt de smittede. Silkeborg Kommunes krisestab har derfor bedt om testbil for at styrke indsatsen for at få smitten ned. Der er ikke så stort et behov i Nordjylland og Vestjylland, så derfor har vi fået mulighed for at få to - måske tre - testbiler, så vi kan få rigtig mange unge testet hurtigt, siger Hans Mogensen.

Bilerne vil være placeret ved Silkeborg Gymnasium, der er Danmarks største gymnasium, torsdag og fredag, og rykker i næste uge videre til erhvervsskolen College 360 og senere til College 360’s afdeling ved Campus Bindslevs Plads. Alle unge opfordres til at lade sig teste. Der er ingen tidsbestilling, og man møder blot frem og stiller sig i kø.

Her holder bilerne

Silkeborg Gymnasium, Oslovej:

Torsdag og fredag i denne uge

360 College, Kejlstrupvej:

Mandag – tirsdag i næste uge

T.H Lang – 360 College Bindslev plads, ved Medborgerhuset:

Onsdag – torsdag i næste uge

Alle steder i tidsrummet 9.00 til 16.00

Silkeborg Kommune har fået rekvireret testbilerne, fordi der er en stigende og bekymrende smitte i Silkeborg. Og det er særligt de unge, der bliver testet positive for Corona.

- Det handler om at vi gerne vil nedbringe smittet og undgå restriktioner her frem mod jul, så vi alle i kommunen kan holde en nogenlunde normal jul, siger Hans Mogensen.

Det mobile teststed er målrettet unge, men åben for alle. Der kan også fortsat bookes tid på det permanente testcenter på Ansvej.

En anden aldersgruppe, hvor der er sket en stigning i antallet af smittede, er blandt mennesker i den arbejdsdygtige alder.

- Mange silkeborgensere bliver smittet på arbejdspladsen, konstaterer Styrelsen for Patientsikkerhed. Derfor skal der også lyde en opfordirng til, at man holder afstand på arbejdspladserne og i spisepauserne. De fem generelle råd gælder også på arbejdspladsen: Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit. Host eller nys i dit ærme. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt. Vær opmærksom på rengøring. Og bliv hjemme i selvisolation og bliv testet, hvis du har symptomer på smitte. Smittekæderne skal brydes – også på arbejdspladsen og i spisepausen. Vær med til at holde smitten nede, så vi ikke risikerer at få nye restriktioner og krav lige op til jul, konstaterer Hans Mogensen.

l
l