»Søde Sisse«: Lokal konditor skal til VM

Når kokkelandsholdet på søndag rejser til Luxembourg for at deltage i VM, er den lokale konditor Sisse Pernille Busk fra Knudhule Badehotel med - målet er medaljer

Udgivet:23. november 2022, 17.00

Læsetid:1 minut

Konditor Sisse Pernille Busk fra Knudhule Badehotel er udtaget til det danske landshold, der drager til VM i Luxembourg på søndag.

KNUDHULE Det er ikke kun i fodboldverdenen, VM-feberen raser i disse dage. Fra på søndag deltager det danske kokkelandshold i Culinary World Cup i Luxembourg.

Konkurrencen, der også kaldes VM for kokke, har lokal deltagelse. 27-årige Sisse Pernille Busk fra restaurant Gastronomisk Institut på Knudhule Badehotel i Ry er udtaget til landsholdet på grund af sine evner som dessertkok.

Trods sin unge alder har Sisse Pernille Busk snart 10 års jubilæum i branchen. Hun tog sin kokkeuddannelse på Gastronomisk Institut og blev derefter uddannet til konditor hos Vanilla i Vejle. Hun fik guldmedalje til sin svendeprøve, hun har desuden udmærket sig til DM i Skills og er nomineret til Konditorlaugets særlige Saint Honoré-orden.

Men Sisse Pernille Busk ved også, at man ikke kommer sovende til det niveau, hun er på.

- Når jeg nørder konkurrencemad med mine landholdskollegaer på alle mine fridage, er der jo mange af mine venner, der himler med øjnene. Men synes, det er fedt, siger det unge talent i en pressemeddelelse.

Når kokkelandsholdet stiller op i Luxembourg, er målet at vinde medaljer, men også i det daglige skal der præsteres på højt niveau. Sisse Pernille Busk arbejder som souschef på Knudhule Badehotel, hvor hendes evner i det søde køkken har skaffet hende kælenavnet »Søde Sisse«. brink

Indlæser debat