Flytning af »Piskeriset«: Giv folk hvad folk vil have ...

14. juli 2020, 12.40

Foto: Jakob Stigsen Andersen

PISKERISET Giv folk hvad folk vil have - og det bli’r da også derefter.

Piskeriset. Monument for bevægelse. Silkeborgs efter min mening mest moderne skulptur vi har i byrummet. Sprudlende og festlig.

Der opstod jo allerede helt fra opstillingen i 1996 på Søndertorv en heftig debat imod piskeriset. Debatten var mig uforståelig. Og så alligevel ikke. Vi vil have, tingene skal være, som de altid har været. Sødsuppe skal være sødsuppe. Ellers får vi det galt i halsen. Det kunne man jo tydeligt se, da der for et par år siden blev udført gavlmalerier med motiver hentet fra forsiden af Familiejournaler.

For vi skal jo endelig ikke genere nogen. Men det er sgu netop det, kunsten skal, den skal genere. Skal ryste den småborgerlige grundsjæl.

»Vi kan ikke finde en placering til så markant en skulptur i den nye grønne gågade eller på Søndertorv«, siger vej- og trafikchef Flemming Christensen.

Selvfølgelig kan man finde plads til Piskeriset der. Det er blot fordi man lytter til folkestemningen. Det skal man ikke. Vi skal ikke give folk, hvad folk vil have, når det gælder kunst. Når det gælder kunst, skal folk netop have det, de ikke vil have.

Ellers bliver kunst en ligegyldig ting. Så kunne kommunen lige så godt bruge penge på at dele gratis softice ud til alle her i sommervarmen.

Skulle det nu gå så galt, at Piskeriset ikke får lov at blive på eller ved Søndertorv, og det gør det jo nok ikke, så vil jeg foreslå, at Piskeriset bliver placeret lige midt på Silkeborgs torv.

Er man fornuftig, smarte, her i Silkeborg, og det tror jeg da nok, nogen er, så tænk på kendiseffekten. Reklameværdien.

Piskeriset er jo efterhånden langt mere kendt uden for Silkeborg end Tollundmanden, Asger Jorn og Hjejlen er tilsammen.

Gør et stunt ud af Piskeriset. Og så blæs på dem, der synes den er grim.