Unge fortjener en ungdomsklub

1. marts 2021, 12.13

UNGDOM Unge mennesker skaber utryghed og laver hærværk. Unge som drikker og ryger hash.

Det sker i Silkeborg, i Funder og i Kjellerup.

Automatreaktionen er, at de unge keder sig på grund af coronaen, og de mangler et sted at være. Så vi skal bare have en dialog, og når coronaen er forbi og vi har bygget en ungdomsklub, så forsvinder problemerne som dug for solen. Not.

I lørdags var jeg på skydebanen i Funder. På vej hjem handlede jeg ind i Rema 1000 i Funder, og i Super Brugsen i Kjellerup. Her mødte jeg de unge, som sætter varer på hylderne og sidder i kassen og betjener kunder. Unge, som har taget et medansvar for deres egen fremtid, og for fællesskabet. De her unge arbejder alle steder i kommunen, i butikker, på værksteder, på fabrikker, de er flertallet, heldigvis. DE unge fortjener en dialog, DE unge fortjener en ungdomsklub. I Kjellerup ejer kommunen Oustruplund, der kan ungdomsklubben passende være. I Silkeborg ejer kommunen en fin ejendom i det ny industrikvarter, den kan bruges i stedet for at blive revet ned.

Tilbage står vi med de unge, som har valgt et andet fællesskab, hvor der er druk og ryges hash i et kælderrum. Hvor det er acceptabelt at pisse i hjørnerne og lave hærværk, at true hjemmehjælpen, at skyde fyrværkeri efter andre. De unge har fortjent en monolog, i form af et verbalt spark i røven. Hvis det er lokale unge, så skal forældrene på banen. Hvis det er unge fra et opholdssted, så skal opholdsstedet på banen. Først som sidst skal Silkeborg Kommune på banen. Kommunen kan passende bruge deres egne, uddannede, vagter, som så kan lægges vejen forbi i de områder, hvor problemerne er. Hvis intet af det hjælper, så skal politiet udstede et opholdsforbud.

Læs også
Frustreret beboere: Rodløse unge ryger hash og spiller høj musik i deres opgang
+Abonnement

Ingen skal holdes udenfor vores fællesskab. Det gælder også de unge, som vælger at kvitte hash og druk. Alle skal have en chance, nogen har måske brug for to.