Tag resterne med hjem

En af metoderne til at begrænse madspild er indførelse af de såkaldte »doggy-bags« på restauranter

Udgivet:27. oktober 2014, 15.02

Læsetid:1 minut

Arkivfoto: Colourbox

Susanne Niskanen
Journalist| niska@midtjyllandsavis.dk

silkeborg Har man spist på restaurant i USA, ved man, at hér er det helt almindeligt at få rester med hjem i en »doggy-bag«.

Nu er ideen også lanceret i Danmark, hvor bevægelsen »Stop Spild af Mad« har indgået et frivilligt samarbejde med firmaet Unilever Food Solutions om at implementere gratis doggy-bags på danske restauranter, cafeer og storkøkkener. Firmaet leverer poserne gratis til restauranter, som tilmelder sig ordningen - og i følge salgskordinator Liff Behrendt, er ordningen blevet en succes. Hun fortæller, at mange restauranter landet over allerede har takket ja til at være med.

I Silkeborg har Midtjyllands Avis bedt tre større lokale restauranter om forsøgsvis at tilbyde gæsterne at få levninger med hjem i doggy-bags for på den måde at undgå, at maden smides ud.

Hver af de tre restauranter, Restaurant Zorba, Restaurant Gastronomisk Institut og Brasserie Underhuset, får udleveret 100 doggy-bags - og så vender avisen tilbage senere og taler med kunder og restauratører om, hvordan tilbudet er blevet modtaget. Og om ordningen vil blive permanent.

Læs meget mere om doggy-bags i artiklerne herunder!

Læs også
Restaurant Zorba Restaurant Zorba
Læs også:
Restaurant Zorba
Læs også
Brasserie Underhuset Brasserie Underhuset
Læs også:
Brasserie Underhuset
Læs også
Restaurant Gastronomisk Institut Restaurant Gastronomisk Institut
Læs også:
Restaurant Gastronomisk Institut
Læs også
Skal restauranter tilbyde doggy bags til rester? Skal restauranter tilbyde doggy bags til rester?
Læs også:
Skal restauranter tilbyde doggy bags til rester?

Mest læste

Silkeborg

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere