DET ER DIT VALG - KV21

Naturvidenskabernes Hus: Samarbejde, samfundssind og sammenhænge

15. oktober 2021, 12.13

UDDANNELSE I sidste uge blev den årlige Girls’ Day in Science afholdt, hvor der sættes fokus på piger i naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Der er stor mangel på arbejdskraft indenfor disse områder, og særligt piger er underrepræsenteret.

Virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner, biblioteker og museer inviterer piger i 4.-10. klasse og gymnasiet indenfor. Her oplever pigerne, hvordan de kan gøre en forskel med bl.a. naturvidenskab og teknologi.

Jeg og Venstre vil arbejde for, at Viborg Kommune fortsætter sin støtte til Naturvidenskabernes Hus. Det er på alle måder en god investering

Kim Dongsgaard (V)

Bag Girls’ Day in Science står Naturvidenskabernes Hus, der er beliggende i Bjerringbro. Naturvidenskabernes Hus er et non-profit videnscenter, der styrker samarbejdet mellem skoler og virksomheder, udvikler praksisnær undervisningsmateriale, samt hjælper lærerne med at udvikle inspirerende og anvendelsesorienteret undervisning.

Men hvem står så bag Naturvidenskabernes Hus? Det er her vores virksomheders samfundssind kommer ind i billedet. Lang størstedelen af finansieringen af Naturvidenskabernes Hus kommer nemlig fra virksomhedsfonde.

En af de helt store bidragsydere til Naturvidenskabernes Hus er vores lokale Grundfos - en virksomhed med et stort samfundssind og lokalt engagement.

Viborg Kommune støtter også Naturvidenskabernes Hus, og jeg har personligt den ære at være byrådets repræsentant i Naturvidenskabernes Hus’ bestyrelse.

Læs også
Grundfos på pigejagt
Abonnement

Via vores støtte til Naturvidenskabernes Hus skaber vi et bedre uddannelsestilbud til vores børn og unge. Vi knytter vores unge tættere på virksomhederne og dermed arbejdsmarkedet. Vi bidrager til at skabe kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder. Og hvis vi evner at fastholde vores unge mennesker i Viborg Kommune, så får vi nye skatteborgere, der kan bidrage til vores fælles velfærd.

Jeg og Venstre vil arbejde for, at Viborg Kommune fortsætter sin støtte til Naturvidenskabernes Hus. Det er på alle måder en god investering.

Forkortet af redaktionen

Indlæser debat