Opfør dig nu som en borgmester bør opføre sig, Steen Vindum

13. august 2020, 11.47

KRITIK Der har i medierne de seneste dage været spekuleret i, hvorfor borgerne i Silkeborg skal bruge mundbind i supermarkeder, når de ikke skal i Aarhus. Det er mediernes ret at spørge om det, men kæden hopper da helt af, når vores borgmester går ind i den spekulation på en måde, så han nærmest fremstår som en forurettet dreng: Hvorfor skal vi i Silkeborg, når de ikke skal i Aarhus?

Overskriften på TV2 Østjyllands hjemmeside var således: »Borgmester undrer sig: Hvorfor er vi de eneste, som skal bruge mundbind?«

Det er ikke en borgmester værdigt, Steen Vindum. Og så hjælper det ikke meget, at du samtidig slår fast, at vi selvfølgelig vil rette os efter anbefalingerne. Allerede ved at gå ind i debatten, er du med til at give Silkeborg en offerrolle, for hvorfor er det altid os, det skal gå ud over?

Det er en farlig vej, der i værste fald kan få nogle til at smide mundbindet i protest. Det er måske ikke din hensigt at skabe uklarhed, men det kan blive resultatet.

Derfor skal du efter min mening som borgmester gå i spidsen og med syvtommersøm slå fast, at i Silkeborg følger vi anbefalingerne uden at sætte spørgsmålstegn ved dem, og så husker vi i øvrigt at holde afstand og spritte af.

Jeg forstår ikke, at du overhovedet er gået ind i debatten om forskelle fra kommune til kommune

Tænk, hvis du klart og tydeligt over for tv-kameraerne havde meldt ud, at hvad der anbefales i andre kommuner, ikke kommer os ved. Vi handler efter det, der anbefales for Silkeborg Kommune. Punktum.

Vi er bange for, at nogle kan opfatte det, som om du sætter spørgsmålstegn ved anbefalingen, når den nu kun gælder hos os.

Husk: Sundhedsmyndighederne kommer med deres anbefalinger, fordi de mener, det er det bedste for kommunens borgere. Længere er den ikke.