Opfordring fra Byrådet: Send os videoer af jeres by

Som et led i revideringen af kommuneplanen opfordrer byrådet nu borgere til at sende videoer af deres by

9. oktober 2020, 10.04

Byrådet har i den kommende tid fokus på bykvalitet i kommunens største byer som Ry og Galten. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SKANDERBORG/RY Borgerne i Skanderborg Kommune har nu mulighed for at sende byrådet korte videoer og billeder af deres by.

Byrådet er interesseret i, hvad borgerne synes er særligt dejligt, eller hvad de gerne vil lave om på i den by, de bor i.

- Vi kender ikke alle hjørner af byerne. Derfor har vi brug for input fra borgerne, siger Claus Leick, der er formand for miljø- og planudvalget.

Fokus på kvalitet

Byrådet har i den kommende tid fokus på bykvalitet i kommunens største byer. Projektet følger i hælene på de seneste års massive befolkningsvækst i kommunen, der har betydet, at særligt kommunens største byer er blevet bygget tættere og i nogle tilfælde højere.

- Især de seneste par år er det gået lynhurtigt med byfortætningen. Nogle gange måske lidt for hurtigt. I alle tilfælde ønsker vi i byrådet at flytte fokus mere over på det, der opleves som god bykvalitet af de mennesker, som bor i byerne, siger Claus Leick.

Sidste frist for at indsende billeder, video eller andet er 18. oktober. Byrådet holder et møde 20. oktober, hvor de forskellige input kommer til at indgå.

Inviterer også på byvandring

Byrådet vil desuden gerne møde borgerne og høre deres mening om bykvaliteten i blandt andet Ry og Galten. Derfor inviterer de på en række byvandringer 14. og 21. november.

Det endelige program ligger klar sidst i oktober på kommunens hjemmeside.