112

Efter politiaktion i Herning: To mænd anholdt i sag om Grønnegade-drab

15. september 2021, 09.54

Mandag var der en mindehøjtidelig i Grønnegade, hvor pårørende lagde nye blomster på stedet, hvor der er et mindested for den 22-årig mand, som blev dræbt af knivstik 5. august. Foto: Palle Heering Nielsen

Midt- og Vestjyllands Politi har i går anholdt to unge mænd i Herning.

Mændene, der er henholdsvis 21 og 22 år, er sigtet for drabet på en 22-årig mand. Det fortæller politiet i en pressemeddelelse.

Politiet var i går til stede på flere adresser i Herning. Her blev to personer anholdt og sigtet for et drab, der blev begået i begyndelsen af august.

En 22-årig mand blev om natten til den 5. august 2021 stukket i brystet i Grønnegade og døde kort tid efter af sine skader. Ifølge politiet tyder efterforskningen fortsat på, at der er tale om et internt opgør i en gruppe med relation til narkomiljøet i Herning.

- Vi har arbejdet intensivt med den her sag, og det er dét store efterforskningsarbejde, der gør, at vi i går kunne skride til anholdelse af de to personer. Vi kender fortsat ikke det konkrete motiv for knivstikkeriet, men det vil vi i den kommende efterforskning søge at afklare, siger politikommissær Tue Nissen i pressemeddelelsen - han er leder af sektionen for personfarlig kriminalitet ved Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskning.

Grundlovsforhør onsdag

De anholdte er sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237. De fremstilles onsdag ved et grundlovsforhør ved Retten i Herning med krav om varetægtsfængsling.

Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden begære retsmødet holdt for lukkede døre, og politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.