Der må kunne arrangeres en julefest for udsatte

19. november 2020, 11.35

JULEN Det var hjerteskærende i Midtjyllands Avis at læse, hvordan mange mennesker dette år pga. corona får en trist jul grundet mange aflysninger. Dog er flere kreative initiativer dukket op bl.a. alternative gudstjenester i tilbørlig respekt for smitten osv.

Men, for de mest sårbare bliver det tungt. I Alderslyst kirke har man aflyst årets julearrangement for ensomme og udsatte med begrundelsen: »70 mennesker spiser snolder af de samme fade, hvilket ikke er forsvarligt«. I sit stille sind tænker man, at det måske var en forhindring, som kunne overvindes.

Værst er det nok for dem, som havde glædet sig til julen i varmestuen hos Kirkens Korshær. Normalt kommer her angiveligt 70 til julefest. Det er mest udsatte borgere, psykisk syge, gamle og unge, misbrugere, alkoholikere og hjemløse.

Det må kunne lade sig gøre! Skal vi ikke tro på, at Kirkens Korshær og kommunen i fællesskab finder ud af det?

Lise Balle

I en rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter For Velfærd fra 2019 fremgår det, at der i Silkeborg Kommune var/er 82 hjemløse. Et stort tal. Og julefesten er aflyst. Korshæren har i stedet etableret afhentning af and og riz à l’amande i et »Juleboks to go«- koncept. Javel, men, »where to go« med andestegen i papkassen? En våd bænk på Torvet eller????

Der arbejder en del ansatte og mange frivillige, gode kræfter i Kirkens Korshær. Man kunne vel forestille sig, at man lige som Oasekirken i Silkeborg - med restriktioner og respekt for corona - al-ligevel kunne gennemføre julehøjtiden for de udsatte - søge efter flere frivillige, søge efter større lokaler, hvis det er problemet.

I Aarhus inviterede borgmester Jacob Bundsgaard på et tidspunkt alle de hjemløse til julefest på rådhuset! I Silkeborg kunne man gøre præcis det samme, låne rådhusets store, velindrettede vestibule og holde en flot julefest for udsatte borgere, INDENdøre med masser af plads, hygge, lys, julemad, afstand og sprit.

Det må kunne lade sig gøre! Skal vi ikke tro på, at Kirkens Korshær og kommunen i fællesskab finder ud af det?