Nordskovvej - Danmarks farligste cykel- og gangsti

Udgivet:11. november 2021, 13.12

Læsetid:2 minutter

Af Bent Vestergaard Byrådskandidat for Socialdemokratiet i Silkeborg Kommune

2 år siden

TRAFIKSIKKERHED Efter mørkets frembrud kan det være med livet som indsats at færdes på Nordskovvejs cykel- og gangsti.

Egentlig er det utroligt, at man kan lave så mange fejl og hovedrystende beslutninger, når man anlægger en helt ny vej - specielt når man tænker på, hvor lang forberedelsestid man har haft.

Cykel- og gangsti er anlagt uden lys overhovedet, og det tårnhøje støjværn lukker al lys ude fra kørebanen. Bladene samles i store bunker bag det store hegn og er en udfordring for både dem på hjul og dem uden hjul.

Det er simpelthen livsfarligt at færdes der på gåben i mørket - cykler, elcykler og scootere drøner af sted på den nye lækre asfalt i begge retninger. Der er meget begrænset plads til de tohjulede, fordi de skal bruge stien i begge retninger - samtidig med at der skal være plads til de gående.

Det totale mørke i aften og nattetimerne gør, at det ikke er Nordskovvej man benytter på gåben hjem efter en aften i byen - det er simpelthen utrygt på alle måder.

De stejle skrænter omkring overgangene og Nordskovpassagen mangler sikkerhedshegn, det er desværre formentlig kun et spørgsmål om tid, før der sker alvorlige ulykker - ikke mindst når der bliver glat.

Til- og frakørsel for cyklister ved lyskrydset til Nordskovvejen virker som noget der er udtænkt i en brandert, selv flagermusene ryster på hovedet.

Adgangen og tilgængeligheden til busstopstederne er håbløs, og det er ufatteligt at man slipper af sted med at forringe buskørslen så meget for halvdelen af beboerne på Århusbakken.

Lykkes det mig at få plads i det nye byråd vil jeg kæmpe hårdt for, at vi får lys på Nordskovvejs cykel- og gangsti, og anlagt fliser til gående. Desuden må vi have alle de sikkerhedsmæssige ting på plads omkring afskærmning og tilgængelighed.

OG så må vi have sat en stopper for tankeløshed i forbindelse med vores infrastruktur - vi magter bare ikke flere tossede og ugennemtænkte løsninger.

Forkortet af redaktionen