Varmt vejr og flere smittede giver mere politi

Øget patruljering skal sikre at blandt andet afstandskrav bliver overholdt i sommervarmen

8. august 2020, 08.24

Midt- og Vestjyllands Politi holder ekstra øje ved Søbadene i Silkeborg henover weekenden i det varme vejr. De sørger for, at afstandskrav bliver overholdt og beder folk søger andre steder hen i varmen i stedet for at forsamle sig med risiko for smittespredning.

SILKEBORG Det varme vejr med op til 30 grader kombineret med et stigende antal smittede med coronavirus får politiet til at oprette såkaldte hotspots og øge patruljeringen flere steder.

Hotspots er områder, hvor folk traditionelt samles i godt vejr, og hvor det kan være svært at holde afstand og overholde forsamlingsforbud.

Hvis politiet vurderer, at reglerne ikke overholdes, kan det udstede opholdsforbud på de såkaldte hotspots.

I flere politikredse er der kaldt ekstra mandskab ind.

I Silkeborg er 22 nye blevet smittet ned coronavirus den seneste uge. Midt- og Vestjyllands Politi har ikke oprettet hotspots, men anbefaler, at man søger væk fra områder, hvor mange mennesker er samlet. Samtidig øger politiet patruljeringen de steder, hvor der ofte er mange forsamlet - blandt andet ved søbadene i Silkeborg.

I en pressemeddelelse siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg, at politiet håber, at man kan undgå yderligere restriktioner.

- Men det kan blive nødvendigt, hvis kurven fortsætter med at bevæge sig den forkerte vej. Derfor er det vigtigt, at vi alle sammen husker de gode vaner med at holde afstand, spritte hænder af og begrænse social aktivitet, siger han.

I København, Roskilde, Aalborg, Odense, Aarhus og Svendborg har politiet oprettet hotspots.

/ritzau/