Hund og kat kan godt lære at leve sammen i fred

Er det en naturlov, at hunde og katte skal gø og hvæse ad hinanden? Du kan selv bidrage til at sikre ro og fred i hjemmet

Udgivet:26. maj 2019, 12.00

Læsetid:3 minutter

Hunde og katte toner tit frem på skærmen som ærkefjender, der har meget svært ved at bo under samme tag. Men er det virkelig sandt, at de to arter ikke kan leve side om side i ro og mag?

I England har det videnskabelige tidsskrift Journal of Veterinary Behavior i 2018 omtalt en undersøgelse fra Lincoln University om forholdet mellem hund og kat.

Tre forskere fra universitetet fik svar på et online-spørgeskema fra 748 hunde- og katteejere, og derudover besøgte de en række hjem med kæledyr.

Undersøgelsens resultater antyder, at en tidlig introduktion spiller en central rolle, hvis hunde og katte skal leve under samme tag.

Netop det udgangspunkt er Björn Forkman, professor i dyreadfærd på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet, enig i. Han fremhæver, at der i praksis er mange hjem, der huser både en hund og en kat - og hvor de lever i harmoni med hinanden.

- Først og fremmest ser vi jo allerede i dag, at flere hjem har en kat og en hund, der lever sammen, så det med, at de to dyr slet ikke kan leve sammen, er ikke korrekt, fortæller Björn Forkman.

- Med det sagt er det også vigtigt at fremhæve vigtigheden af, at de to dyr tidligt introduceres til hinanden, så de får en grundlæggende forståelse for, at den anden ikke er farlig, og der bliver etableret en tillid mellem katten og hunden.

Han fremhæver, at der er forskel på dyr som individer, så graden af aggressivitet kan variere fra hund til hund eller fra kat til kat.

Katte er mindre sociale...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her