Besparelserne i 2017-2018 bliver mindre end ventet

Frem mod 2018 skal kommunen barbere 110 mio. kr. af driften. Politikerne har forsøgt at skåne ældre-, børne- og sundhedsområdet

Udgivet:05. april 2016, 08.40

Læsetid:2 minutter

SILKEBORG I værste fald skulle der skæres 150 mio. kr. af kommunens driftsbudget frem mod 2018, men nu har økonomi- og erhvervsudvalget besluttet, at besparelserne alligevel ikke skal være så store.

- For at få et budget i balance er vi nødt til at finde reduktioner på 66,4 mio. kr. i 2017 stigende til 110 mio. kr. i 2018, siger borgmester Steen Vindum (V).

Udvalget har besluttet at ændre lidt på kommunens økonomiske politik, hvilket har mindsket de varslede besparelser.

- For at frigive flere penge til kommunens service til borgerne har vi besluttet at reducere vores årlige afdrag på lån med 12 mio. kr. og at reducere vores anlægsbudget med 25 mio. kr. i 2017 og 50 mio. kr. i 2018, siger Steen Vindum.

Vil skåne bløde områder

Udvalget har haft fokus på at skåne områderne inden for børn og unge, ældre og handicappede, sundhed og forebyggelse og kultur og fritid.

Derfor er det rent procentuelt økonomiudvalget, vej- og trafikudvalget og plan-, miljø- og klimaudvalget, der skal skære mest af deres budgetter.

- Jeg synes, det er lykkedes at lande en økonomisk politik, der gør det håndterbart at få lavet gode budgetter for 2017 og 2018, siger Steen Vindum.

Arbejdsmarkedsudvalget skal også skære mange mio. kr. af sit budget, men det skal ske ved at investere penge i at ansætte nye medarbejdere ved kommunens jobcenter, som skal hjælpe med at få folk på overførselsindkomster i arbejde.

Investeringerne ventes sammen med andre reduktioner samlet at give en besparelse i budgettet på hele 34,1 mio. kr. fra 2018 på arbejdsmarkedsområdet.

Færre medarbejdere

Da budgettet for 2017 først bliver endelig vedtaget til oktober, er der endnu ikke muligt at sige noget om, hvor mange af kommunens medarbejdere, der bliver ramt af besparelserne.

En del af besparelserne vil ikke være på personale, men man kommer ikke uden om, at flere af besparelserne kun kan gennemføres ved at anvende færre medarbejdere.

Lige nu og her beskæftiger Silkeborg Kommune cirka 6000 medarbejdere omregnet til fuldtidsstillinger.

- Med den normale medarbejderomsætning, vi har i Silkeborg Kommune, forventer vi, at de færre medarbejdere i væsentligt omfang kan findes ved naturlig afgang, omplaceringer og lignende. Det vil vi tilstræbe i størst muligt omfang, siger Steen Vindum.

Se hele sparekataloget - KLIK HER

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Politik

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere