Kongelig scenekunst kommer til Bryrup: Vi er stolte og glade

Traditionen tro rejser Det Kongelige Teater ud i landet med nogle af Danmarks bedste kunstnere for at byde på gratis scenekunst i det fri

Udgivet:09. marts 2023, 13.35

Læsetid:2 minutter

Mai-Britt Haudrum Christensen fra Bryrup glæder sig til opera i byen til maj. Med til at løfte lokalt er et samarbejde mellem Silkeborg Kommune, Bryrup Borgerforening, Bryrup Idrætsforening, Bryrup Skole, Musikforeningen »Sidesporet«. Foto: Martin Ballund

Søren Nielsen
Digital Redaktør| sn@midtjyllandsavis.dk

SILKEBORG Der er sang og scenekunst med international klasse på programmet i Bryrup til maj.

Lørdag den 27. maj kommer den kongelige sommeropera således til Bryrup Langsø. Det er nu kommet frem i forbindelse med offentliggørelsen af første halvdel af programmet for 2023.

- Vi er rigtig glade og stolte over, at nogen har tænkt på, at en opera ved Bryrup Langsø kan noget. Vi glæder os. Ingen tvivl om det, siger Mai-Britt Haudrum Christensen, der er formand for Bryrup Borgerforening.

Kongelig sommerballet og Kongelig sommeropera er gratis for publikum og besøger i år 24 byer.

Sommerforestillingerne trækker hvert år tusindvis af publikummer ud i sommervejret for at se ballet og opera under åben himmel.

Alle steder, lige fra slotte, parker, havne og museer, kalder oplevelserne på store følelser og begejstring.

Læs også
Kongelig scenekunst kommer til Bryrup Kongelig scenekunst kommer til Bryrup
Læs også:
Kongelig scenekunst kommer til Bryrup

Planlægning i gang

I disse uger er borgerforeningen sammen med kulturafdelingen hos Silkeborg Kommune i gang med at planlægge den store operadag.

- Vi vil gerne skabe en stor dag for hele byen, hvor vi også vil vise Bryrup frem for de mange gæster, som forhåbentlig kommer. Derfor er mange ideer i spil lige nu. Vi undersøger muligheden for lokal levering af mad og drikke til gæsterne. Der er også en ide om at lave et afterparty med et lokalt band, fortæller Mai-Britt Haudrum Christensen.

Både ballet og opera rundt i landet har eksisteret siden 2006.

- Vi glæder os til igen at komme ud i landet og synge opera og møde publikum, siger Danmarks nye operachef, Elisabeth Linton, og tilføjer:

- Det er en helt unik udendørsramme og skaber en fantastisk oplevelse i det danske sommerland.

Kongelig sommeropera og Kongelig sommerballet er for alle - både helt garvede og passionerede scenekunstfans, men også for begyndere, der her kan opleve nogle af de allerstørste hits fra operaen og ballettens verden og få en forsmag på den nye sæson på Det Kongelige Teater, siger Elisabeth Lintorn.

Balletten har tidligere besøgt både Silkeborg og Kjellerup, og besøger i år Bjerringbro, men det er første gang operaen kommer til lokalområdet.

Der er opera på programmet i Bryrup den 27. maj i år. Det begynder allerede om eftermiddagen klokken 16.00. Men der er også ideer om at lokale firmaer kan levere mad og drikke til festlighederne, ligesom muligheden for et afterparty også undersøges. Foto: Jørn Deleuran.

Indlæser debat