DET ER DIT VALG - KV21

I Silkeborg behøver vi ikke fortælle sandheden

19. oktober 2021, 12.17

ÆLDEROMRÅDET I Silkeborg behøver vi ikke fortælle sandheden - det må jeg konstatere efter endnu en uge i valgkampen frem mod kommunalvalget 16. november.

Vi må som byrådskandidater og byrådsmedlemmer godt omgås sandheden, for der er ingen lokale medier, som laver fakta-tjek. Så vi kan komme af sted med det - uden problemer.

Flere gange i den forløbne uge er det således kommet ud af munden på byrådskandidater og byrådsmedlemmer i Silkeborg Kommune, at der ikke er skåret ned på de ældre i Silkeborg Kommune de senere år. Det er jo ikke sandt

Peter Sig Kristensen (EL)

Det må vi gøre i annoncer, det må vi gøre på sociale medier, det må vi gøre i redaktionelle artikler.

Ja, vi må ligefrem gøre det i byrådssalen.

Den konkrete anledning til, at jeg bruger et læserbrev på det her, er dialogen om økonomien på ældreområdet, i torsdags udnævnt af chefredaktøren på det lokale dagblad til at være det allervæsentligste emne for vælgerne i valgkampen.

Flere gange i den forløbne uge er det således kommet ud af munden på byrådskandidater og byrådsmedlemmer i Silkeborg Kommune, at der ikke er skåret ned på de ældre i Silkeborg Kommune de senere år.

Det er jo ikke sandt.

Forbruget pr. ældre er faldet med ca. 20.000 pr. ældre over 80 år over de seneste få år. Svarende til nedskæringer på næsten 10 %. Kilden er Silkeborg Kommunes økonomichef, som sendte byrådet en oversigt over forbruget på ældreområdet så sent som i tirsdags.

I december 2020 fik vi ligefrem tal på det i en offentlig sag i Sundheds- og Ældreudvalget. 57,23 mio. kr. i nedskæringer bare i denne byrådsperiode.

Det er pinligt, at mine kandidat- og byrådskolleger kan få det over tungen. Og også pinligt, at vi ikke har lokale medier, der finder det relevant at behandle, selvom de udnævner området til det allervigtigst for vælgerne.

DR´s Detektor har levet forgæves - i Silkeborg Kommune.

Indlæser debat