Jubilæum: 25 år som smede-troldmand hos Bucher Municipal i Silkeborg

Lars Clausen begyndte sin karriere som assistent ved politimesteren i Silkeborg. Men han ombestemte sig, da han for 25 år siden fik et tilbud fra den lokale slamsugerproducent

Udgivet:14. december 2022, 10.30

Læsetid:3 minutter

Lars Clausen har netop fejret sit 25 års jubilæum som smed hos Bucher Municipal i Silkeborg.

3 måneder siden

JUBILAR: Det er nu 25 år siden, Lars Clausen første gang trådte ind ad døren hos Bucher Municipal i Silkeborg - den daværende slamsugerproducent Hvidtved Larsen. Siden da har ikke to dage været ens. Særligt arbejdsopgaverne, virksomhedens ambitioner og kollegaerne er med til, at han ikke fortryder den beslutning, han tog for mange år siden som nyuddannet student. Han ville mere end det, kontormiljøet kunne tilbyde.

- Jeg tænker kreativt og efter at have været ansat som assistent på bødekontoret i Silkeborg, skulle der ske noget andet. Derfor tog jeg uddannelsen til klejnsmed - lærepladsen fik jeg tilbudt hos J. Hvidtved Larsen. Det var det helt rigtige valg. Her får jeg hver dag små som store udfordringer, og sammen med nogle gode kollegaer får vi ting til at ske. Det er fedt at være et sted, hvor gode arbejdsopgaver og store ambitioner er en fast del af skemaet, lyder det fra Lars Clausen, der har holdt til i den samme bås siden dengang i 1997.

Det er en anden tid end for 25 år siden, men det er helt okay. Jeg får flere kompetencer, og det er fedt at være en del af.
Lars Clausen

Nye, grønne tider

Bucher Municipal i Danmark designer, producerer og sælger i dag slamsugere og specialfejemaskiner til hele verden - både gennem lokale salgskontorer og forhandlere. Den grønne omstilling og konverteringen til elektrificerede køretøjer fylder mere og mere sammen med industrialiseringen af produktionen. At de elektriske køretøjer efterhånden tager mere plads i båsene i opbyggerafdelingen, er jubilaren helt med på.

- Mange af de opgaver, jeg til daglig arbejder med, relaterer sig til chassisopbygning, tankopbygning, pumpemontering og specialinddækning. At vi i fremtiden kommer til at montere vores opbygning på elektriske chassiser, der gør slamsugeren mere grøn, er bare spændende. Det er en anden tid end for 25 år siden, men det er helt okay. Jeg får flere kompetencer, og det er fedt at være en del af, siger Lars Clausen, mens han går en runde om den seneste slamsugertank, han er ansvarlig for.

Det kan kræve lidt af en troldmand at få tingene til at lykkes, også selvom det kan se sort ud. Men Lars Clausen og resten af opbyggerafdelingen klarer den hver gang, for det er et arbejde, der skaber sammenhold. Og når ugen går på hæld efter en travl uge, samles kollegerne fra tid til anden over en fredagsøl og deler røverhistorier.

- Det gør Bucher Municipal til et godt og rart sted at være, fortæller Lars Clausen, som har flere kolleger på gulvet, der har været en fast del af sjakket i mere end 20 år.

Lars Clausen er 48 år og gift på snart 20. år, og bor i hus i Fårvang. Naturen, hus, have, hund og koncerter - særligt Smukfest, som er en fast tradition - fylder i fritiden.

Når de rejser, skal det helst være til varme destinationer, og ellers holder både Lars og hustruen meget af at tage til Vestkysten og Blåvand i sommerhus. MTL

Læs også
Modebutik forlader midtbyen Modebutik forlader midtbyen
Læs også:
Modebutik forlader midtbyen