Hallerne: Der er lys for enden af spillertunnellen i Silkeborg

Udgivet:14. september 2023, 10.57

Læsetid:2 minutter

»Det er med andre ord ikke alle steder i kommunen, at den nye tildelingsmodel skaber utilfredshed. Vi er faktisk nogle, som i mange år har klaret os for væsentligt mindre, og som nu ser frem til, at alle selvejende haller skal klare sig på lige vilkår,« skriver Flemming Schroll og Niels Langager fra Them Hallerne. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Flemming Schroll og Niels Langager. Henholdsvis bestyrelsesformand STIF Hallen Skolebakken 16, Sorring, og bestyrelsesformand Them Hallerne, Frisholmvej 13, Them

HALLERNE Da Silkeborg Kommune i starten af året for alvor tog hul på snakken om, at der skulle indføres en ny tildelingsmodel for de selvejende haller, gik der formentlig et sus gennem alle de frivillige og ansatte i de silkeborgensiske haller. Men frygten for ugennemtænkte besparelser ser heldigvis ud til nu at blive manet til jorden.

For nu hvor forslaget til den nye tildelingsmodel ligger klar, viser det sig med stor tydelighed, at hensigten med indførelsen af den nye tildelingsmodel i denne gang i højere grad har været, at der bliver indført en mere ensartet og transparent tildelingsmodel, der bygger på objektive kriterier, der sikrer lige forhold for alle haller.

I Them Hallerne ser vi meget positivt på den nye tildelingsmodel, da den netop ser ud til at rette op på nogle af de uretfærdigheder, som er blevet skabt med tidligere modeller. Denne gang ser det virkelig ud til, at politikerne har lyttet til vores beretninger og vores udfordringer. Det er formentlig et resultat af den længerevarende proces og den omfattende rundtur, som udvalget tog på rundt til de selvejende haller i kommunen.

Det er et godt tidspunkt for os, at der bliver taget hul på en mere lige og realistisk model, idet vi på grund af stigende energipriser ser ind i en tid med voldsomt stigende udgifter, hvilket også har medført, at vi lige nu budgetterer med et meget stort underskud. En større nedskæring af den kommunale tildeling ville derfor næsten have været det samme som at bede os om at dreje nøglen om.

Også i Sorring hilser vi den nye model velkommen. Vi har i de sidste mange år ønsket en enslydende skabelon for tilskud til de selvejende haller - det ser måske ud til, at det endelig lykkes.

Hallen i Sorring har altid kun fået tilskud ud fra de objektive kriterier, - det vil sige arealtilskud, finansieringstilskud og aktivitetstilskud. Vi har ikke modtaget noget for at åbne op for skole, børnehavemed videre, og vi har ikke modtaget et implementeringstilskud, som mange andre har modtaget.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været svært at sætte penge af til vedligeholdelse med videre, og det ekstra, som vi har udsigt til, falder på et tørt sted. Selvom nogle haller mister meget, er vi sikre på, at de nok skal klare sig. Kan vi, kan andre haller også. De nye objektive kriterier er nok til opnå en acceptabel økonomi. Det handler om at bruge tilskuddet klogt. Det skal vi - det skylder vi skatteborgerne i Silkeborg Kommune.

Det er med andre ord ikke alle steder i kommunen, at den nye tildelingsmodel skaber utilfredshed. Vi er faktisk nogle, som i mange år har klaret os for væsentligt mindre, og som nu ser frem til, at alle selvejende haller skal klare sig på lige vilkår.

Og ja, vi kommer stadig til at skulle kæmpe hver dag for at få økonomien til at hænge sammen og skabe sunde og velfungerende haller, men den opgave er vi fortsat klar på at påtage os.

Indlæser debat