Politiker: Drop udsigtsterrasse ved Himmelbjergtårnet

Byrådsmedlem Birte M. Andersen fra Venstre støtter, at Himmelbjerget bliver udviklet, men den fremlagte plan er for bastant, mener hun

25. februar 2019, 09.00

Sådan ser tegningen til udsigtsplatformen ved Himmelbjergtårnet ud.

Ry Drop udsigtsterrassen ved Himmelbjergtårnet.

Det er den klare besked fra Venstres byrådsmedlem Birte M. Andersen forud for borgermødet om Himmelbjerget tirsdag aften i Ry Hallernes hal D, hvor hun skal stå ved en af de fire stande, som deltagerne kan gå rundt til.

Må gerne fjerne den

- Jeg må erkende, at jeg ikke bryder mig om den, og for min skyld må man gerne fjerne den fra planen, siger Birte M. Andersen, som var en af de politiske repræsentanter i arbejdsgruppen, som i maj sidste år fremlagde en helhedsplan til udvikling af Himmelbjerget.

Birte M. Andersen lægger ikke skjul på, at hun varmt støtter, at Himmelbjerget bliver udviklet.

- Men jeg har lyttet til reaktionerne, og jeg synes ikke, at udsigtsterrassen passer på stedet, siger Birte M. Andersen.

I planen for Himmelbjerget har arkitekterne tegnet en udsigtsplatform rundt om Himmelbjergtårnet med en glaskuppel nedenunder.

Terrassen vil sprede sig ud til alle sider, og allerede i sommer fastslog Danmarks Naturfredningsforening over for Midtjyllands Avis, at udsigtsterrassen ville række ud over fredede områder.

Foreningen sagde samtidig, og den ville være parat til at rejse en fredningssag for at forhindre det.

Læs også
Store planer for Himmelbjerget: Søbad og udsigtsterrasse
+Abonnement

Kan gøres bedre...