Gitte Willumsen er smidt ud af Venstres byrådsgruppe

Konflikten internt i Venstre nåede søndag nye højder, da en enig byrådsgruppe meldte ud, at de ikke kan samarbejde med Gitte Willumsen

13. september 2020, 22.36

Gitte Willumsen er færdig i Venstres byrådsgruppe. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Gitte Willumsens åbenmundethed er blevet for meget for Venstres byrådsgruppe, som søndag har valgt at smide hende ud af gruppen.

Det oplyser Gitte Willumsen til Midtjyllands Avis.

Hun blev ringet op af Venstres gruppeformand, Flemming Heiberg, med en besked om, at hendes udtalelser omkring opstillingsprocessen til folketinget var blevet for meget, og at byrådsgruppen ikke kunne samarbejde med hende. Gitte Willumsen har blandt andet kritiseret VU’ernes indflydelse på opstillingsprocessen, og hun har offentligt ytret sin mening om det kaotiske opstillingsmøde i den nordlige kreds, hvor hun dog blev valgt til folketingskandidat foran Morten Høgh. I et læserbrev i Midtjyllands Avis har Gitte Willumsen blandt andet kritiseret interne forhold i Venstre.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at det er kommet hertil. Jeg har et blåt hjerte, og jeg skrev læserbrevet for ikke at blive kørt ud i havnen i mit arbejde for at blive folketingskandidat, siger Gitte Willumsen.

- Det er voldsomt, at byrådsgruppen ikke vil arbejde sammen med mig. Jeg har i læserbrevet alene påpeget nogle ting i organisationen, som jeg ikke kunne komme igennem med via min kredsformand Nikolaj Møller Jensen og via kommuneformanden i Venstre, Kresten Friis, konstaterer hun.

Gitte Willumsen har tænkt sig at fortsætte som byrådsmedlem og løsgænger.

Hun har fået at vide, at hun vil blive ekskluderet af partiet, hvis hun fortsætter som byrådsmedlem. Endnu vides det ikke, om hun kan fortsætte som folketingskandidat for Venstre.

Poul Berggren, der er formand for Venstre i Silkeborg og næstformand i kommuneforeningen, siger:

- Når byrådet har den indstilling til Gitte Willumsen, så kan det ikke være anderledes.

Flemming Heiberg beklager forløbet.

- Alle er kede af det her, men det kan ikke blive anderledes, og vi må vægte hensynet til det fremtidige samarbejde. Derfor er der ingen vej udenom denne beslutning, udtaler gruppeformand Flemming Heiberg.

Midtjyllands Avis har haft kontakt til borgmester Steen Vindum (V). Han ønsker ikke at kommentere sagen.