Tilskud til 100 nye sangbøger

Nordea-Fonden har med tilskud sendt 100 Højskolesangbøger til Thorning Forsamlingshus

6. januar 2021, 15.22

Mona Døssing fra Thorning Foredragsforening glæder sig over 100 nye sangbøger i forsamlingshuset.

THORNING »I Thorning kan de synge«, siger man her på egnen.

Og med en bevilling på 24.400 kroner til Thorning Foredragsforening kan de i Thorning nu også synge med på »Ramadan i København« og alle de andre nye sange i den nye udgave af Højskolesangbogen.

De 24.400 kroner kommer fra Nordea-Fonden, og de bliver brugt på at købe 100 nye sangbøger. Formand Mona Døssing er begejstret for gaven.

- Da fællessang altid har været en del af Thorning Foredragsforenings styrke, er bestyrelsen taknemmelige for donationen og glade for at være helt med på noderne, når det igen bliver muligt at samles, synge af karsken bælg med Bente Sørensen ved klaveret og dykke ned i de 151 nye sange, der er kommet med i den 19. udgave, siger hun.

Sangbøgerne er nu ankommet til deres faste plads i Thorning Forsamlingshus, hvor de vil være til glæde og gavn ved arrangementer af enhver art i huset.

Venter på at åbne

Thorning Foredragsforening og Thorning Forsamlingshus er stærke samarbejdspartnere også på dette felt, fortæller Mona Døssing, der dog ikke kan forudsige hvornår foredragsforeningen kan tage de nye sangbøger i brug.

Det afhænger af corona.

- Foredragsforeningens sidste arrangement var i februar 2020, og da vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer, er arrangement den 26. januar med »Familie på farten« udsat til januar 2022, siger Mona Døssing.

- Det næstfølgende arrangement i 2021 er den 25. marts. Det håber foreningen at kunne afvikle, ligesom så meget andet, der blev udskudt til bedre tider. Indtil det er forsvarligt, må vi pippe i hver vores rede og måske følge det gode råd fra Jens Rosendal, der står i teksten på en af de 151 nye sange i den nye Højskolesangbog »Synger om hvad livet vil hver dag vi er til stede«.