Den fejlslagne integration

14. august 2020, 14.55

Foto: Adobe Stock Photo

INTEGRATION Alle de kræfter, der gennem de sidste 40 år er ofret for at få vore brune medborgere til at blive positive bidragydende til dette samfund, har nærmest været uden stort resultat. Jeg har valgt i dag, at springe over alle de ulykker og problemer, som denne befolknings-gruppe har kostet det danske samfund gennem tiden, men dog blot nævne, at når selv corona problematikken ender her, viser det vort samfunds udfordringer.

Jeg har ofte set, at de indvandrere, som har klaret sig bedst, ofte har haft deres første år i et mindre samfund i provinsen, - Jylland oftest. Og ikke i en af de karreer som ambitiøse sociale boligselskaber rejste for at tjene milliarder. Store dyre boligblokke som nu påtænkes revet ned, for at fortynde problematikken.

For nogle år tilbage, talte jeg med en byrådspolitikker i min sommerhuskommune. Han havde stået for nogle grundudstykninger, hvor han gerne ville have valgfrihed for såvel helårsbolig som feriebolig: »Vi skal have flere folk hertil, ligegyldigt hvem, alle duer - de køber i brugsen, de har et par børn i skole og børnehave, de køber en busbillet, det giver alt sammen virke og omsætning«.

Hvorfor er den tanke ikke nået boligselskabernes fornuft. Den ophopning af fremmede i endeløse kareer, hvor de naturligt finder deres egne fæller og ikke har noget incitament til at deltage vort samfund, er dræbende for integrationen.

I vore tyndt befolkede egne er der mange meget billige boliger til salg. Til meget overkommelige priser. Jævnfør min nævnte byrådspolitikker. Og selv om jeg bliver skældt ud - vil jeg fastholde. At det må være mere relevant at - lad os bare kalde det tvangsflytning - at sende beboerne steder hen hvor de vil være velkomne, - end at vælte deres boliger, som jo i dag befinder sig på ofte særdeles attraktive placeringer. Der er ingen tvivl om at vore ghettoer trænger til at blive udtyndet, ghettoskolerne tilsvarende, og de brune børn kan få nye legekammerater. Og derved lære hvad det vil sige at være dansker. I stedet for at blive en del af bandekriminaliteten, i ghettoerne.