Mere end 3000 silkeborgensere kan ikke tage fejl

22. oktober 2019, 12.42

BESPARELSERNE Det var en fornøjelse at læse og se de landsdækkende medier dækning af demonstrationen for Silkeborg sygehus på Torvet i Silkeborg.

En historisk protest mod et handlingslammet regionsråd, mod en svag regionsrådsformand og en alt for magtfuldt administrative ledelse.

En ledelse der kun har en dagsorden, at lukke sygehuset i Silkeborg med hjælp af en håndplukket hospitalsledelse i Viborg.

Silkeborgenserne kan f.eks. let gennemskue, at administrationens forslag om at pålægge en strafafgift for antal ambulante er et kamufleret forsøg på at ramme Silkeborg.

Regionsrådet gav ingen hjælp til Silkeborg, trods de voldsomme besparelser. Ingen afskaffelse af 4-sengsstuerne. Ingen færdiggøres gavlbyggeriet. Ingen garanti mod at intensivafdelingen igen reduceres.

Jeg skrev i et tidligere læserbrev, at det ikke rakte med en gang »facademaling«. »Fremrykning« af 11 mio til 2021 til vedligeholdelse af regionens mest forsømte sygehuset er intet andet end »facedemaling«. En hån mod silkeborgenserne.

Og jeg giver i den grad kommunalpolitikeren fra Odder ret, da han i Jyllands Posten meget rammende skrev: »Aktuel er det en uværdig kamp, der afsløres i medierne, hvor der tydeligvis er en overordnet ledelsesmæssig interesse i at tale besparelserne i Silkeborg ned for at sløre, at besparelserne endnu engang vil ramme Silkeborg hårdere end andre afdelinger«.

Medarbejderne på Silkeborg Sygehus’ mistillid til hospitalsledelsen i Viborg er forståelig.

Silkeborgensere har hørt mange pæne ord om sygehuset i politiske skåltaler, men nu forlanges der konkret handling. Lad os alle møde op og give regionspolitikerne ren besked på det møde, Kühnau og hans partikammerater har indkaldt til mandag d 28/10.

Lad os den dag bedømme Kühnau og hans partikammeraters indlæg, deres svar, deres kompetencer, og lad det være silkeborgensernes grundlag for konsekvenser i det forestående regionsråds valg, der starter om halvandet år.

Hvis der ikke kommer konkrete garantier på mødet d 28/10, og hvis ikke Viborg-hospitalsledelsen fjerner de besparelser, der meget skævt rammer Silkeborg, vil jeg opfordre til, at vi starter en underskriftindsamling.

Og kan vi her nå over 50.000 underskrifter, kan sagen om Silkeborg Sygehus bringes op på et højere niveau end Regionsrådet.

Vel mødt på Jysk Musikteater den 28/10 kl. 16.30.