Aarhus United tager sidste slutspilsplads trods nederlag

Horsens fik en gave af Skanderborg, men tabte selv klart i Viborg og går glip af slutspillet.

Udgivet:22. marts 2023, 20.39

Læsetid:1 minut

Mathilde Neesgaard storspillede for Aarhus United, der alligevel tabte i Skanderborg. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

ESBJERG Aarhus United bliver det ottende og sidste hold i slutspillet i kvindernes håndboldliga.

Trods et 32-33-nederlag til Skanderborg i sidste grundspilsrunde bevarer aarhusianerne ottendepladsen og følger med Odense, Team Esbjerg, Ikast, København, Nykøbing Falster, Viborg og Silkeborg-Voel ind i kampen om medaljerne.

Dermed står det klart, at Horsens trods en række prominente navne i spillertruppen, misser slutspillet og skal spille resten af sæsonen i nedrykningsgruppen.

Horsens var i sidste spillerunde tvunget til at besejre Viborg på udebane og var samtidig afhængig af, at Aarhus United skulle tabe i Skanderborg. Kun det ene af ønskerne gik i opfyldelse.

Skæbnekampen blev tabt med det klare cifre 19-31 og blev et billede på en generelt skuffende sæson for det ambitiøse Horsens-hold.

Med kniven for struben var træner Jan Leslies tropper aldrig i nærheden af de krævede to point. Viborg førte 14-8 ved pausen og udbyggede blot forspringet efter sidebyttet.

Horsens tog altså ikke imod den gave, man fik med Skanderborgs sejr over Aarhus United.

Aarhusianerne leverede en skuffende præstation, hvor storskytten Mathilde Neesgaard med 11 mål og 7 assister var et af de få lyspunkter.

Odense og Esbjerg starter slutspillet med to point hver, mens Ikast og Nykøbing Falster får et point med.

Falstringerne slog i sidste spillerunde København med 40-34 og overhalede netop københavnerne i kampen om fjerdepladsen.

De fem hold, der ikke nåede med i slutspillet kæmper nu om at undgå nedrykning. Der er ingen direkte nedrykningsplads, fordi Randers tidligere på sæsonen gik konkurs.

/ritzau/