Landsholdsback skyder Viborg HK til storsejr

Kristina Jørgensen scorede ni gange, da Viborg vandt klart over Holstebro og avancerede til andenpladsen.

30. december 2020, 21.02

Kristina Jørgensen - her for landsholdet under EM - scorede ni gange for Viborg mod Holstebro.

VIBORG Viborg HK fandt med det samme vindersporet efter vinterpausen i Bambusa Kvindeligaen.

På hjemmebane blev det til en ventet sejr på 33-21 over Holstebro, og dermed er Viborg nu på andenpladsen med 24 point for 14 kampe.

Team Esbjerg fører an med 25 point for 14 kampe efter tirsdagens knebne sejr over Odense, der på tredjepladsen har 22 point for 13 opgør.

Første halvleg var længe ganske lige i Viborg, men i slutningen trak hjemmeholdet fra og kunne gå til pause med en føring på 15-11.

Holstebro reducerede afstanden i starten af anden halvleg, men derfra løftede Viborg niveauet, og der var klasseforskel i kampens sidste tredjedel.

Særligt landsholdets venstreback Kristina Jørgensen gjorde sig bemærket, og med ni mål blev hun kampens topscorer.

Onsdagens kampe var i det hele taget præget af favoritsejre, hvor der ikke var spænding om udfaldet.

Aarhus United vandt hjemme med 29-18 over Horsens i et opgør, hvor hjemmeholdet punkterede udeholdets forhåbninger allerede i første halvleg.

Dermed har Aarhus United 15 point på syvendepladsen foran Silkeborg-Voel, der som nummer otte har 14 point.

Silkeborg-Voel vandt hjemme med 30-24 over Skanderborg. Udeholdet fulgte med i første halvleg og var kun bagud med et mål ved pausen, men i anden halvleg satte Silkeborg-Voel hurtigt sagerne på plads.

Ajax har på niendepladsen 11 point efter udesejren på 30-24 over bundholdet Vendsyssel, der som det eneste hold er uden sejr i sæsonen.

Vendsyssel førte 13-11 ved pausen, men Ajax var overlegen i anden halvleg. Ikke mindst fløjen Stine Holm, der scorede seks mål efter pausen og i alt kom op på otte mål på ni forsøg.

/ritzau/