Sammen om at synge morgensang

Hver måned er der morgensang i Kedelhuset, hvor salen er propfyldt. For Birgit Gade fra Silkeborg er sangfællesskabet helt unikt

Udgivet:12. april 2019, 18.04

Læsetid:2 minutter

- Der er fuldstændig fuldt hus hver gang, og man kan ikke proppe én eneste stol mere derind. Nogle er endda kommet en hel time før for at sikre sig en plads.

Sådan siger 72-årige Birgit Gade fra Silkeborg om den morgensang, der en gang om måneden er i Kedelhuset på Papirfabrikken under titlen »Silkeborg Synger Morgensang«. Birgit Gade er også altid selv med - ligesom de godt 250 andre sangglade.

- Det er så populært, at arrangørerne slet ikke tør annoncere med det længere for allerede nu, kan man ikke være sikker på en plads. Men det med at synge sammen er da også bare så fantastisk, så jeg kan godt forstå, at der kommer rigtig mange, siger Birgit Gade.

Udover at deltage i morgensangen i Kedelhuset, så står Birgit Gade også selv for morgensang i Sejs-Svejbæk gennem den lokale idrætsforening.

Her skiftes hun med Marianne Hougaard til at spille klaver til teksterne fra Højskolesangbogen. Hver anden onsdag møder omkring 50 op i Glassalen i Multihuset for at være med.

- At synge sammen er som poesi. Det er litteratur på højt plan, og det er af en fantastisk kvalitet fra Højskolesangbogen, hvor man får sat ord på en masse stort og småt via sangene, siger Birgit Gade.

Glæde over sangene...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Livsstil

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere