Sammen om at synge morgensang

Hver måned er der morgensang i Kedelhuset, hvor salen er propfyldt. For Birgit Gade fra Silkeborg er sangfællesskabet helt unikt

12. april 2019, 18.04

»Rigtig mange finder ud af, at fællesskab løfter - og så kan man simpelthen ikke være sur, når man har sunget. » Det har initiativtager Steffen Juul Hansen tidligere udtalt til Midtjyllands Avis. Morgensangen er altid den sidste torsdag i måneden - næste gang den 25. april. Foto: Jakob Stigsen Andersen

- Der er fuldstændig fuldt hus hver gang, og man kan ikke proppe én eneste stol mere derind. Nogle er endda kommet en hel time før for at sikre sig en plads.

Sådan siger 72-årige Birgit Gade fra Silkeborg om den morgensang, der en gang om måneden er i Kedelhuset på Papirfabrikken under titlen »Silkeborg Synger Morgensang«. Birgit Gade er også altid selv med - ligesom de godt 250 andre sangglade.

- Det er så populært, at arrangørerne slet ikke tør annoncere med det længere for allerede nu, kan man ikke være sikker på en plads. Men det med at synge sammen er da også bare så fantastisk, så jeg kan godt forstå, at der kommer rigtig mange, siger Birgit Gade.

Udover at deltage i morgensangen i Kedelhuset, så står Birgit Gade også selv for morgensang i Sejs-Svejbæk gennem den lokale idrætsforening.

Her skiftes hun med Marianne Hougaard til at spille klaver til teksterne fra Højskolesangbogen. Hver anden onsdag møder omkring 50 op i Glassalen i Multihuset for at være med.

- At synge sammen er som poesi. Det er litteratur på højt plan, og det er af en fantastisk kvalitet fra Højskolesangbogen, hvor man får sat ord på en masse stort og småt via sangene, siger Birgit Gade.

Glæde over sangene...