Gang i debatten: Der er mange meninger om »Tour de Drewsen«

Nyheden om at statuen af Michael Drewsen skal flyttes fra Torvet til Bindslevs Plads i forbindelse med studenterugen og Riverboat Jazzfestival, satte i weekenden gang i debatsporet på midtjyllandsavis.dk

Udgivet:13. juni 2022, 12.30

Læsetid:4 minutter

8 måneder siden

Når byens studenter lige om lidt får huer på, skal det traditionen tro fejres med en dans rundt om statuen af Michael Drewsen. For at få plads til danseriet skal statuen, der står på Torvet foran det gamle rådhus, dog flyttes til en midlertidig placering på Bindslevs Plads. En stor del af Torvet er nemlig i samme periode optaget af Riverboat Jazzfestival, og der er derfor ikke plads til de euforiske studenters dans.

Da vi i lørdags bragte nyheden om den kommende flytning af statuen, fik det hurtigt gang i debatfeltet på midtjyllandsavis.dk. Læs et udpluk af debatten her.

Kim Dyrholm:

- Flyt nu den stakkels Drewsen permanent til Papirtorvet foran Midtjyllands Avis. Papirfabrikken var hans livsværk. Alternativt til det nye, lille torv ved Stryget/Søtorvet. Så kan han skue mod Hjejlen, som han også var initiativtager til. Statuen passer slet ikke til det nye Jorn Torvet, og det er en parodi at flytte rundt med den.

Læs også
<span>Drewsen må igen på flyttevognen:</span> Studenter danser på Bindslevs Plads <span>Drewsen må igen på flyttevognen:</span> Studenter danser på Bindslevs Plads
Læs også:
Drewsen må igen på flyttevognen: Studenter danser på Bindslevs Plads

Lene Piester:

- Så enig med Kim Dyrholm. Han - altså Drewsen - vil passe så fint på Papirtorvet. Der er da nostalgi så det batter dernede, tæt på Hjejlebådene, Den gamle Papirfabrik og et rigtig dejligt sted for hygge - og lad så den gamle mand blive stående på Papirtorvet.

Poul Michelsen:

- Enig, Lene. Det er da fuldstændig galimatias at flytte rundt på statuen hver gang, der skal være et arrangement i byen. Han skal have et blivende sted, så man undgår det cirkus. Så kan man bruge Torvet til festivaller og andre arrangementer, der kræver jævnlig omlægning af arealet.

Gustav Christiansen:

- Drewsen hører til på byens torv foran det gamle rådhus, alt andet kan I godt glemme. Hvorfor han skal vige for noget så ligegyldigt som diverse fester og spræl - det er ufatteligt. Vil de feste på torvet, må de respekterer, hvad der er af statuer og lignende - eller flytte festen et andet sted hen. At bekoste flytningen og med risiko for at beskadige ham (Drewsen) er dybt godnat. Hvem betaler for dette idioti, skatteborgerne? Så er der vist mange huller rundt omkring i kommunen, der godt kunne bruge de penge til noget fornuftigt.

Rune Kristensen:

- Enig Gustav. Drewsens er ikke alene byens grundlægger, han var også en del af den grundlovsgivende forsamling og en aktiv herre i samfundet. Derfor er hans plads på torvet og ikke ved det gamle Papirfabrikken. Den største fejl er, at han ved Torvets renovering ikke fik en permanent plads, der er grunden til at han gang på gang skal flyttes rundt.

Læs også
Udvalgsformand er tilfreds med flytning af Drewsen Udvalgsformand er tilfreds med flytning af Drewsen
Læs også:
Udvalgsformand er tilfreds med flytning af Drewsen

Jørgen Faaborg:

- Der gøres meget ud af studenter, som ikke bidrager til almenvellet, men kun nyder godt af hvad andre betaler. Håndværkslærlinge her ikke de samme rettigheder til at fejre deres svendebrev, og de har under hele deres læretid betalt skat, og efter endt læretid begynder de straks med at yde til samfundet. Men ok med studenterne. Før det blev gratis at komme i gymnasiet, var det kun velhavernes børn der fik muligheden, og det skal man så stadig markere.

Vagn Larsen:

- »Find Michael« - en ny outdoor-disciplin?

Læs også
<span>Knud Erik vil gerne holde øje med Michael:</span> Drewsen skal hjem <span>Knud Erik vil gerne holde øje med Michael:</span> Drewsen skal hjem
Læs også:
Knud Erik vil gerne holde øje med Michael: Drewsen skal hjem