Turcyklistens besværligheder

Udgivet:11. maj 2022, 12.38

Læsetid:2 minutter

Af Tom Ebbe Jakobsen. Højervej 7 Silkeborg

CYKLER Silkeborg bryster sig af at være outdoorhovedstad og for nogle dage siden kunne man læse i Midtjyllands Avis, at der kommer rigtig mange mountainbikecykelturister til byen. Det kan jeg godt forstå for om nogen så har Silkeborg-området nogle rigtig flotte mountainbikespor.

Derimod halter det gevaldigt med de flotte »spor« når det drejer sig om os almindelige turcyklister. På det område er Silkeborg Kommunes interesse for os cyklister under al kritik.

Bomme

Rigtig mange stier i Silkeborg Kommune har bomme, således man ikke uhæmmet kan køre ind på stierne. Intentionen er rigtig god, men resultatet besværliggør passagen for os almindelige turcyklister og ofte umuliggør passagen for såkaldte Christiania cykler, cykler med anhænger gående med klapvogn eller barnevogn.

Kjellerup banen (Silkeborg-Hinge)

Kjellerup-banen har for tiden en fin belægning på hele strækningen. Dog er der den store udfordring at stien ved Lemming Bro vej 22-24 mangler 3-400 meter cykelsti fordi private grundejere åbenbart spærrer for en løsning.

Jeg vil opfordre Silkeborg Kommune til snarest muligt at finde en løsning, så stien mellem Silkeborg og Hinge gøres helt færdig. Om nødvendigt ved ekspropriation.

Den Skæve Bane (Funder-Hjøllund)

Turen mellem Funder og Hjøllund er en rigtig smuk og plan tur. Men turen sætter liv, helbred og ikke mindst dæk på spil. Turen fra Funder station og til Harbovad, hvor stien passerer banen Silkeborg-Herning, er fyldt med små og store sten og sand der gør at mange tur-cyklister ikke kan bruge den ellers smukke bane.

Horsens bane sti og Hammel banen

Begge de for turcyklister to store hovedfærdselsåre (Horsens banen og Hammel banen) blev renoveret for nogen år siden, men trænger i den grad til en opgradering. Det er en stor udfordring for os cyklister at rødder buler op under asfalten og dermed gør kørsel på stien ret så farlig.

Grusbelægninger

I forbindelse med anlæggelse af den nye bro over Gudenåen tæt ved Resenbro krydset er der anlagt en midlertidig bro for cyklister og gående og det er ganske fin. De stier der forbinder broen med de omkringliggende stier, er belagt med grus/små sten og gør færdsel meget besværlig for cyklister, gående og ikke mindst for gående med barnevogne, rollatorer m.v.

En løsning kunne være at lægge en fast belægning i form af stenmel.

Silkeborg er også begunstiget af den smukke Pramdragersti fra Resenbro til Kongensbro og lige for tiden står stien ikke under vand, men også denne sti er svær fremkommelig grundet mange små og større sten.

Silkeborg kalder sig outdoorhovedstad og er på mange områder i superligaen med udendørsmuligheder.

Blot har man valgt at se stort på os almindelige cyklisters vilkår og har sendt os langt ned i tredje division.

Indlæser debat