SIF smed stor føring i slaget om førstepladsen

Silkeborg IF havde Viborg FF nede i sækken, men måtte tage til takke med ét point i domkirkebyen

12. maj 2021, 20.52

Nicklas Helenius (t.h.) lynede en enkelt gang, da SIF besøgte Energi Viborg Arena. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD SIF var på vej mod en klar sejr i onsdagens topopgør mod Viborg, men Viborg vendte 0-3 til slutresultatet 3-3 og forsvarede dermed førstepladsen i 1. division.

Pointdelingen mellem de to superligaoprykkere betyder, at viborgenserne bevarer forspringet på et enkelt point til SIF inden de tre sidste runder.

Topopgøret i domkirkebyen levede fra første fløjt, og kampens første chance tilfaldt Nicklas Helenius. SIF-angriberen blev sendt af sted i dybden af Sebastian Jørgensen, der havde afløst en småskadet Nicolai Vallys i startopstillingen. Viborg-keeper Lucas Lund Pedersen kunne dog uden større besvær afvise afslutningen fra spydspidsen.

I det niende minut troede mange af de 3306 tilskuere, at værterne havde tilkæmpet sig et straffespark, men venstrebacken Christian Sørensen lod sig falde i feltet, og dommer Mostafa Seyfi kvitterede korrekt med et gult kort til den tidligere SIF-spiller.

Viborg truede efterfølgende på et langskud fra Sofus Berger, men i det 11. minut bragte gæsterne sig i stedet i front.

Sebastian Jørgensen lavede en fiks vending på egen banehalvdel og fandt Stefán Teitur Thórdarson, der var med fra start på bekostning af Mads Kaalund. Den islandske midtbanespiller drev bolden frem og fandt Magnus Mattsson, der fik bolden med ind i feltet, hvor han tog et godt træk forbi keeperen og lagde bolden i nettet.

Hjemmeholdet havde flere muligheder for at udligne, og den tidligere SIF-profil Davit Skhirtladze dirigerede blandt andet bolden forbi den ene stolpe fra en fri position ved straffesparkspletten. Derudover havde rækkens topscorer, Sebastian Grønning, to meget nærgående forsøg, hvor SIFerne slap med skrækken.

Bedst som en udligning var under opsejling, slog SIF til i den anden ende. Nicklas Helenius tog et frispark hurtigt og fandt Stefán Teitur Thórdarson, der satte Magnus Mattsson i scene. SIF-anføreren spillede hurtigt Nicklas Helenius fri, og selvom angriberen tog et lidt for langt ud mod siden, formåede han at sparke bolden op i det korte hjørne.

0-2 blev til 0-3 fem minutter senere, hvor Joel Felix slog en lang bold til Magnus Mattsson. SIF-stjernen førte bolden ind i feltet og efter et par hurtige træk ind i banen, sendte han kuglen ind i det lange hjørne med en præcis afslutning.

Viborg nåede dog at skabe fornyet spænding inden pausen, da Joel Felix begik straffespark. SIF-stopperen ramte Jeppe Grønning med en høj arm i nakken, og fra pletten kunne Jakob Bonde udplacere Patrik Gunnarsson, der følte sig snydt for et frispark ved det indlæg, der førte til straffesparket.

Kampen blev for alvor genåbnet i det 54. minut, hvor hjemmeholdet slog til efter et hjørnespark. Bolden blev forlænget til Mads Lauritsen, som tæt under mål sparkede bolden det sidste stykke over stregen til 2-3.

Stemningen tog til på det velbesøgte Energi Viborg Arena, og kort efter brød jublen for alvor løs, da Jakob Bonde fik bolden i nettet efter endnu et hjørnespark. Linjevogteren markerede dog for en offside, der så meget tvivlsom ud, og scoringen blev annulleret.

Efter en times spil gik den dog ikke længere for SIF. Det massive Viborg-pres kastede en spektakulær scoring af sig, da Sebastian Grønning scorede en kandidat til årets mål. Med et flot saksespark i feltet omsatte han Jeppe Grønnings indlæg til scoring.

Cheftræner Kent Nielsen reagerede ved at sende Pelle Mattsson og Mads Kaalund på banen i stedet for Anders Klynge og Sebastian Jørgensen. 20 minutter før tid blev der også rokeret i angrebet, hvor Alexander Lind afløste Nicklas Helenius.

Gæsterne kunne dog ikke få spillet til at glide. Viborg var fortsat toneangivende og dominerede især det fysiske slag.

SIF fik dog en enkelt stor mulighed efter omstilling, hvor Alexander Lind fik sit skud blokeret, og på riposten blev Mads Kaalund vinket offside, da han tog bolden med forbi Viborg-keeperen. Indskifterens afslutning blev samtidig blokeret tæt under mål.

Med ni minutter tilbage af den ordinære spilletid blev Wessam Abou Ali sendt på banen i stedet for Stefán Teitur Thórdarson, men indskiftningen ændrede ikke kampbilledet.

Viborg pressede primært på ved dødbolde, og i slutfasen måtte Alexander Lind kaste sig ned og blokere et skudforsøg i eget felt for at forhindre et nederlag. Efter tre minutters overtid lød slutfløjtet ved stillingen 3-3, mens der blev affyret fyrværkeri uden for Energi Viborg Arena.

Indlæser debat...