Tag nu de første år i børnenes liv alvorligt

13. maj 2019, 13.20

NORMERINGER Da valget blev udskrevet, sagde S-formand Mette Frederiksen fra sit »sygekøkken«, at flere voksne til små børn i dagtilbud er det, man vil få, hvis Socialdemokratiet kommer til magten efter 5. juni!

Og hvor jeg dog håber, at jeg kan stole på Mette denne gang!

For der skal ikke kun flere voksne til de nye institutioner, der følger med at der fødes flere børn i Danmark. Nej, der skal flere voksne til de børn, der allerede er i institutionerne!

Det er simpelthen nødvendigt, hvis disse børn skal vokse op med:

- en oplevelse af at voksne hører dem, respekterer dem og hjælper dem med at blive glade og positive mennesker

- en oplevelse af at »jeg« er vigtig, men de andre børn er lige så vigtige

- en læring der sætter sig i deres lille personlighed og viser dem, at hvis »jeg« skal respekteres af andre, så er jeg også nødt til at respektere de andre: hjælpe dem, snakke ordentlig til dem - tage dem med i mine lege og kræve at de gør det samme for mig. Og lære, at hvis jeg har brug for at være alene, så skal jeg sige det/vise det tydeligt og ordentligt. For så vil børnene altid have venner

Alt dette kaldte mine forældre opdragelse. og det lærer man ikke af sig selv.

Der skal dygtige og bevidste voksne til at vise og lære børnene disse sociale og personlige vigtige måder at gebærde sig i livet på.

Min mor var der og var en kærlig og tydelig voksen. Det ved vi jo, at alle forældre ikke nødvendigvis var og er. Men nutidens børn har ikke deres forældre hos sig i mange timer af deres vågne tid, og de har brug for omsorgsfulde og tydelige voksne i de timer, hvor mor og far ikke er der.

Og dem er der alt for få af i dagens dagtil- bud!

Mette Frederiksen: Vis at du vil være »Børnenes Statsminister« på en troværdig og respektfuld måde - vi fra Enhedslisten skal nok støtte dig alt det vi kan, hvis du viser det.